Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhden hitin ihme soi kaksi kertaa

Paul Walden 1964–2015

Ihmiset
 
Paul Walden
Paul Walden

1990-luvun alun englantilainen rave-tähti Guru Josh, oikealta nimeltään Paul Walden, kuoli 28. joulukuuta 2015 Ibizalla. Hän oli syntynyt 6. kesäkuuta 1964 eli oli kuollessaan 51-vuotias. Waldenin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Walden oli asunut Ibizalla 1990-luvulta lähtien ja pyörittänyt firmaa, joka teki 3d-grafiikkaa ja keikkapromootiota.

Alun perin hammaslääkäriksi opiskellut Walden oli kotoisin Jerseyn saarelta, mutta hänen tilaisuutensa tuli Lontoossa 1980-luvun lopun rave-buumin myötä. Saatuaan Joshua Cries Wolf -yhtyeensä keikalla ekstaasinapin yleisöstä, hänen tajuntansa laajeni ja hän päätti keskittyä tekemään housemusiikkia.

Tuloksena oli saksofonin kuljettama eeppinen housenostatus Infinity, joka löi läpi, kun Manchesterin Haçienda-klubin dj Mike Pickering alkoi soittaa sitä keikoillaan. Joulukuussa 1989 julkaistu Infinity (1990’s… Time for the Guru) meni brittilistan viidenneksi, samalla kun rave-kulttuuri ja warehouse-bileet siirtyivät undergroundista valtavirtaan.

Albumi Infinity julkaistiin seuraavan vuoden heinäkuussa, mutta sen kakkossingle Whose Law (Is It Anyway)? ei enää noussut listoille debyytin lailla. Guru Josh osoittautui klassiseksi yhden hitin ihmeeksi.

Se ei kuitenkaan haitannut hänen liveuraansa, joka rakentui pitkälle Infinityn ympärille. Helsingissäkin hän kävi soittamassa täydelle Lepakolle dj Eliot Nessin uudenvuoden juhlissa 1990. Saksofonisti Mad Miken hikinen veto Infinityn pitkässä liveversiossa jätti katsojat haukkomaan henkeään.

Oikeastaan voisi sanoa, että Guru Josh oli yhden hitin ihme kaksi kertaa. 2008 hän lähti mukaan Darren Bailien Guru Josh Project -nimiseen yhtyeeseen, joka julkaisi Infinitystä uuden version. Infinity 2008 menestyi listoilla alkuperäistä paremmin ja meni meilläkin singlelistalla sijalle kuusi.

Bailien Guru Josh Project kävi Helsingissä keikalla 2009, tosin ilman Gurua itseään.

Oikaisu 20.1. klo 14.10: Vaihdettu oikea kuva Paul Waldenista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit