Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eturivin yritysjuristi

Juha Salonen 1949–2016

Ihmiset
 
Pekka Merilampi
Juha Salonen
Juha Salonen

Huhtamäki Oyj:n hallintojohtaja, varatuomari Juha Salonen kuoli vaikeaan sairauteen 28. toukokuuta Kauniaisissa 66- vuotiaana. Hän oli syntynyt Raumalla 10. marraskuuta 1949.

Salonen valmistui oikeustieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta 1974 ja diplomi-ekonomiksi Åbo Akademista 1979. Varatuomarin arvon hän sai 1976.

Salonen tuli Huhtamäki-yhtymään työsuhdepäälliköksi 1983. Tätä ennen hän oli kerännyt monipuolista kokemusta erilaisista lakimiestehtävistä niin nimismiehen sijaisena, käräjätuomarina kuin asianajajanakin sekä järjestöjuristina Suomen Työnantajain Yleisessä Ryhmässä. Huhtamäen palveluksessa Salonen oli yli 30 vuotta, vuoteen 2014 saakka.

Huhtamäki kansainvälistyi 1980-luvulla voimakkaasti ostamalla mm. kolme merkittävää amerikkalaista yritystä. Näistä yrityskaupoista alkoi vuolas yritysostojen ja -myyntien virta, joilla edelleen vahvistettiin yhtiön kansainvälistä asemaa kapeilla tuotealoilla. Tämä kehitys vaikutti luonnollisesti myös Salosen tehtäväkenttään. Lakiasiainjohtajan vastuualue käsitti konsernin hallinto-, laki- ja henkilöasiat yli 30 maassa. Suomessa henkilöstöstä työskenteli alle 10 prosenttia. Yhtiön johto ja Huhtamäen suurin osakkeenomistaja Suomen Kulttuurirahasto luottivat täsmälliseen ja aikaansaavaan lakimieheen, joka sai vuosien varrella tehtäväkseen huolehtia kymmenistä, ellei sadoista erilaisista yrityskaupoista maailman eri kolkilla.

Työssään Salonen oli arvostettu, selkeänuottinen esimies, yhteistyökumppani ja asiantuntija, jonka puoleen saattoi aina kääntyä ja jolla aina oli aikaa pohtia yhteisiä asioita. Hän antoi mielellään osaamisensa laajaan käyttöön niin työnantajakonsernissa kuin yhteisöoikeutta harrastavien järjestöjen ja lakimiesten piirissä. Käytökseltään Salonen oli lämmin, huomaavainen ja kohtelias, eikä huumorikaan ollut hänelle työpaineista huolimatta vierasta.

Juha Salosen kiinnostus ja aktiivisuus juridisia kysymyksiä, erityisesti yhtiöoikeutta kohtaan, ilmeni muuan muassa siten, että hän varsinaisen päivätyönsä jätettyään toimi erikoisalojensa konsultoivana lakimiehenä asianajotoimisto Waselius & Wistissä, Invalidisäätiö Ortonin hallituksen puheenjohtajana ja myös Hallitusammattilaiset ry:n hallituksen jäsenenä ja valiokunnan puheenjohtajana.

Tärkeintä Juha Saloselle oli kuitenkin perhe, vaimo ja kaksi vielä teini-ikäistä poikaa, joiden kanssa hän vietti vapaa-aikansa kotona Kauniaisissa ja tärkeässä suvun kesäpaikassa Euran Honkilahdessa, talvisin myös Saariselän laduilla ja rinteissä. Koko ikänsä aktiivisesti urheillut, maratonejakin juossut mies osallistui innokkaasti poikiensa kanssa eri urheiluharrastuksiin. Oma kuntoilu jatkui säännöllisesti, kunnes vaikea sairaus kohtasi hyväkuntoisen miehen aivan liian varhain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!