Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen videotaiteilija pääsi Volkswagenin automainokseen

Ihmiset
 
Kari Tykkyläinen
Kari Tykkyläinen laulaa Sinatraa Youtube-videolla. Pätkä videosta napattiin Volkswagenin mainokseen.
Kari Tykkyläinen laulaa Sinatraa Youtube-videolla. Pätkä videosta napattiin Volkswagenin mainokseen. Kuva: Kari Tykkyläinen

Volkswagenin uudessa kansainvälisessä automainoksessa laulaa Kari Tykkyläinen, 60-vuotias videotaiteilija Pudasjärveltä.

Suomen tunnetuimpiin laulajiin maailmalla saattaa tällä hetkellä kuulua humoristinen videotaiteilija Kari Tykkyläinen Pohjanmaan Pudasjärveltä.

Muun muassa menestyneistä Resident Evil ja Mortal Kombat -elokuvista kuulu brittiohjaaja Paul W. S. Anderson on napannut pudasjärveläisen mukaan suuren luokan kansainväliseen mainoselokuvaan. Laulamaan.

Tykkyläinen laulaa omaperäisellä tyylillään Frank Sinatran My Waytä Volkswagenin Golf-mallin uudessa mainoksessa. Mainosta esitetään parhaillaan ympäri maailmaa.

"Ei se laulu ihan nuotilleen mene", Tykkyläinen sanoo.

Mainoksen tekijät ottivat Tykkyläiseen yhteyttä keväällä nähtyään hänen laulamansa version Sinatran kappaleesta Youtubessa. Tykkyläinen oli tehnyt lauluvideon vuonna 2011 ja nimennyt sen Maiveiksi.

"Kysyttiin annanko luvan. Sanoin, aivan sama. Kun he sitten kertoivat että video käytetään, olin pudota penkiltä", Tykkyläinen kertoo.

"Neljän sekunnin työstä 1 500 euron palkka. Kyllä kelpaa. Niitä odotan nyt kesälomarahoiksi."

Mainos on kuvattu Las Vegasissa mutta Tykkyläinen lauloi oman osuutensa kotitilallaan työhuonemökkinsä portailla.

Automainokseen päätyneellä videolla Tykkyläinen myös säestää itseään itsetehdyllä kitaralla.

"Se on kuparisesta vuoteenlämmittimestä tehty ja siinä on yksi kieli. Siinä on jumalattoman hyvä soundi", taiteilija kehuu.

Mainoksessa Tykkyläistä ja paria muuta amatöörilaulajaa kuullaan Sinatran rinnalla. Ideana on että Volkswagen olisi kuin Sinatra, jota huonosti kopioidaan.

Ei ole sattumaa, että mainoksen tekijät löysivät Tykkyläisen juuri netistä. Tykkyläinen on eräänlainen Youtube-julkkis.

Hänen kahdella tuhannella Youtube-videollaan on ollut miljoonia katselukertoja.

Hänestä on jo aiemmin tehty dokumenttielokuva Siuruan Rubens, joka on kiertänyt festivaaleja ja esitetty televisiossa. Kotipaikallaan Pudasjärvellä hän on myös tunnettu hahmo. Hän istuu kaupunginhallituksessa perussuomalaisten edustajana.

Tykkyläinen, 60, on Kankaanpään taidekoulun kasvatti. Häntä luullaan ite-taiteilijaksi, mutta tosiasiassa hän on kuvanveistäjä – poikkitaiteellinen ilmiö vähän Erkki Pirtolan ja Ilkka-Juhani Takalo-Eskolan tapaan.

"Aina kun potuttaa, tempaisen Youtubeen laulun", Tykkyläinen sanoo.

Tykkyläinen korostaa, että videot ovat myös yhteisön paineen purkua. Yksi videoiden vakio-aiheista on suohiihto. Videoilla naiset suksivat mekoissa ja korkokengissä upottavalla suolla. Tällaisen videon hän kuvasi ja laittoi nettiin viikonloppunakin.

"Itse olin Elviksen asussa."

Kari Tykkyläisen videoita näkee hänen YouTube-kanavaltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit