Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjä ihastutti tyylillään

Maria Melin 1948–2013

Ihmiset
 
Maria Melin tutustui muodin maailmaan jo lapsuudenkodissaan.
Maria Melin tutustui muodin maailmaan jo lapsuudenkodissaan.

Yrittäjä Maria Melin (o.s. Korpikoski) kuoli Helsingissä 26. heinäkuuta pitkään sairastettuaan. Hän oli syntynyt Kurikassa 1948 ja oli kuollessaan 65-vuotias.

Melin tuli tunnetuksi kansanedustaja ja ministeri Ingvar S. Melinin puolisona ja oman aikansa seurapiirikaunottarena.

Melinin vanhemmilla oli Etelä-Pohjanmaalla naistenvaateyritys, joten hän oli tekemisissä muodin ja vaatteiden kanssa pienestä tytöstä lähtien. Vastapainoa tuli kolmelta veljeltä, joiden kanssa hän joutui tappelemaan.

"Musta tuli äärettömän poikamainen. Meillä oli nyrkkeilyhanskatkin", Melin muisteli Ilta-Sanomissa 1990-luvun alussa.

Parikymppisen pohjalaisnaisen elämä muuttui kertaheitolla, kun hän avioitui vuonna 1973 kansanedustaja Ingvar S. Melinin kanssa. Maria Melinistä tuli kuvattu julkkis, joka tuli tunnetuksi tyylitajustaan ja näyttävästä pukeutumisestaan.

Perheeseen syntyi kolme lasta. Arjen pyörittämisen ohella Melin osallistui muotinäytöksiin ja miehensä rinnalla seurapiiritapahtumiin. Hänen pukunsa Linnan juhlissa olivat tapauksia, jotka päätyivät lehtien sivuille.

Lasten vartuttua Maria Melin palasi yrittäjäksi. Hän perusti 1990-luvun alussa pienen Cafe Roma -ravintolan Helsingin Kalevankadulle ja seuraavana vuonna tyylikoulun.

Melin ehti myös näytellä 1990-luvulla viidessä Vääpeli Körmy -elokuvassa Helena Körmyä, vääpelin vaimoa. Politiikkaankin hän yritti: Melin oli Rkp:n kunnallisvaaliehdokkaana Helsingissä vuosina 1988 ja 1992, muttei tullut valituksi.

Avioliitto Ingvar S. Melinin kanssa päättyi liki parikymmentä vuotta kestäneeseen asumuseroon ja lopulta aviomiehen kuolemaan vuonna 2011.

1990-luvun lopulla Maria Melin luopui Cafe Romasta ja perusti Leville ravintolan, joka kuitenkin kaatui talousvaikeuksiin. Tällä vuosituhannella Melin ehti työskennellä vielä kiinteistövälittäjänä. Elämän viimeisiä vuosia leimasivat talousvaikeudet ja terveysongelmat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!