Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viimeinen Ramone oli rumpali, manageri ja lauluntekijä

Tommy Ramone 1949–2014

Ihmiset
 
Tommy Ramone
Tommy Ramone

Muusikko Tommy Ramone, syntyjään Erdélyi Tamás, kuoli 11. heinäkuuta New Yorkissa kolangiokarsinoomaan eli sappitien syöpään. Punkyhtye The Ramonesin alkuperäinen rumpali oli yhtyeen viimeinen elossa oleva alkuperäisjäsen.

Tommy Ramone syntyi Budapestissa Unkarissa 29. tammikuuta 1949 perheeseen, joka oli selvinnyt natsien juutalaisvainoista. Perhe pääsi muuttamaan New Yorkiin 1957.

Lukiossa Ramone soitti Tangerine Puppets -nimisessä yhtyeessä, jonka basisti oli John Cummings. Myöhemmin Cummings opittiin tuntemaan The Ramonesin kitaristina Johnny Ramonena. Johnny Ramone kuoli 2005.

Tommy Ramone kouluttautui ääniteknikoksi ja oli muun muassa vuonna 1970 mukana äänittämässä Jimi Hendrixin Band of Gypsys -levyä New Yorkin Record Plant -studioilla.

Kun The Ramones perustettiin 1974, oli Tommy Ramone aluksi yhtyeen manageri, mutta tarjoutui rumpaliksi kun kävi ilmi, ettei Joey Ramone eli Jeffrey Hyman pysynyt tahdissa yhtyeen kiivastempoisissa kappaleissa. Joey Ramonesta tuli yhtyeen laulaja ja ikoninen keulakuva, Tommy Ramonesta puolestaan bändin rumpali, tuottaja ja yksi lauluntekijöistä.

Joey Ramone kuoli vuonna 2001, yhtyeen basisti Dee Dee Ramone 2002.

The Ramonesin merkitys punkrockin synnyssä on kiistaton: Yhtyeen nopea, 60-luvun tyttöbändipopista, surfista ja autotallirockista tiivistetty suoraviivainen, mutta ankarasti svengaava rock oli merkittävä esikuva muun muassa Sex Pistolsille ja muille brittipunkin luojille.

Tommy Ramone soitti Ramonesin kolmella ensimmäisellä levyllä, mutta lopetti 1978 kyllästyttyään kiertue-elämään ja ryhtyi levytuottajaksi. Hänen tilalleen tuli Marc Bell eli Marky Ramone. Tommy Ramone jatkoi kuitenkin yhtyeen managerina ja tuotti Ramonesin levyn Road to Ruin vuonna 1978 Ed Stasiumin kanssa.

Vuonna 1984 hän tuotti Ramonesin Too Tough To Die -albumin jälleen yhdessä Stasiumin kanssa. Sitä pidetään yhtenä 1980-luvun paremmista Ramones-levyistä.

Seuraavana vuonna Tommy Ramone tuotti The Replacementsin ensimmäisen isolle levy-yhtiölle tehdyn levyn Tim ja 1987 Redd Krossin Neurotica-levyn. Molempia pidetään 1980-luvun voimapopin merkkipaaluina.

Viime vuosinaan Tommy Ramone soitti bluegrassyhtye Uncle Monkissa puolisonsa Claudia Tienanin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit