Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäntyranta ensi kerran vuoden paras urheilija

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Olavi Kaskisuo Lehtikuva
Innsbruckin olympiakisojen kaksinkertainen kultamitalivoittaja ja viestin hopeamies Eero Mäntyranta nimettiin eilen vuoden 1964 parhaaksi suomalaiseksi urheilijaksi urheilutoimittajien perinteellisessä äänestyksessä.
Innsbruckin olympiakisojen kaksinkertainen kultamitalivoittaja ja viestin hopeamies Eero Mäntyranta nimettiin eilen vuoden 1964 parhaaksi suomalaiseksi urheilijaksi urheilutoimittajien perinteellisessä äänestyksessä. Kuva: Olavi Kaskisuo Lehtikuva

Kaija Mustonen paras naisurheilija

Olympiakisojen kaksinkertainen kultamitalimies, 15 ja 30 km hiihtojen voittaja ja viestin hopeamitalimies Eero Mäntyranta valittiin urheilutoimittajien äänestyksessä vuoden 1964 parhaaksi suomalaiseksi urheilijaksi.

Eero Mäntyranta sai tämän arvon nyt ensi kertaa. Hänen osalleen tuli äänestyksessä 1124 ääntä, kun 114 ehdotuksensa jättäneen urheilutoimittajan listat oli käyty lävitse.

Mäenlaskun kulta- ja hopeamitalimies, mäkiviikon, Salpausselän, Holmenkollenin ja monen muun mäkikilpailun voittaja Veikko Kankkonen oli toinen 983 äänellä ja keihäänheittomaineemme palauttaja, kultamitalimies Pauli Nevala kolmas 939 äänellä.

Pistooliampujamme ja kultamitalimiehemme Pentti Linnosvuo ja Väinö Markkanen äänestettiin listalla seuraaviksi, Linnosvuo 755 ja Markkanen 727 äänellä.

Muut kymmenen parhaan listalle äänestetyt olivat hopeamitaliluistelija Kaija Mustonen 402 äänellä, 50 km hiihdon pronssimitalimies ja Holmenkollenin voittaja Arto Tiainen 308 äänellä, suunnistuksen kaksinkertainen Euroopan mestari Erkki Kohvakka 244 äänellä, hopeamitalihiihtäjä Mirja Lehtonen 222 äänellä ja nyrkkeilyn Euroopanmestari Olli Mäki 191 äänellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit