Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohjaaja kertoo Satuhäiden toteutumattomista jaksoista: Eroja ja kesken kuvausten karanneita sulhasia

Eriikka Käyhkö mukaan kaikki ohjelmassa esiintyneet parit ovat olleet "joko mahtavia tai ihan mahtavia"

Ihmiset
 
Hanna Reinikainen
Sami Kilpiö HS
Ohjaajana Eriikka Käyhkö valitsee Satuhäät-jaksoihin myös musiikin. Juuri ennen vihkimistä ohjelmassa kuullaan aina Enyan Orinoco Flow.
Ohjaajana Eriikka Käyhkö valitsee Satuhäät-jaksoihin myös musiikin. Juuri ennen vihkimistä ohjelmassa kuullaan aina Enyan Orinoco Flow. Kuva: Sami Kilpiö HS
Palstalla kirjoitetaan häistä
ja kaikesta niihin liittyvästä.

On heinäkuu 2013 ja lahtelaisen rivitaloasunnon takapihalla tunteet ovat kuumenemassa. Televisiokamerat seuraavat, kuinka pian avioituvat Pete ja Maiju työstävät hääkylttejä yhdessä bestmaninsa Jeren kanssa. Ajatus tähdenmuotoisista kylteistä on jo hylätty, ja nyt vanerista muotoillaan sydämiä. Spray-maalia suihkuaa välillä sulhasen kasvoillekin.

Muistilappu hää-realityistä

 Satuhäiden uudet jaksot alkavat TV2:lla maanantaina 23. 2. 

 Ensitreffeiltä alttarille nähdään AVA-kanavalla tiistaisin 6. 1. alkaen. 

 Jutta ja huikeat häädieetit käynnistyvät Livillä tiistaina 24. 3.

Ohjaaja Eriikka Käyhkö seuraa tapahtumia kauempaa ja purskahtaa välillä niin kovaan nauruun, että pelkää sen tallentuvan nauhalle. Käynnissä ovat Ylen suositun Satuhäät-ohjelman kuvaukset.

"Ne ihmiset hurmasivat meidän aivan täysin. Pari oli niin hauska ja todella rakastunut. Sydän itki verta, kun materiaalia piti lyhentää", Käyhkö muistelee toissakesäisiä kuvauksia Lahdessa.

Helsinkiläinen Käyhkö, 42, on ohjannut Satuhäitä kolmena kesänä, yhteensä kahdeksan jakson verran. Jokaisessa jaksossa kerrotaan yhden parin rakkaustarina ja seurataan heidän hääjärjestelyjään sekä juhlintaa. Vuonna 2005 alkaneella ohjelmalla on parhaimmillaan ollut yli puoli miljoonaa katsojaa.

Käyhkö hakeutui tekemään Satuhäitä, koska fanitti ohjelmaa. "Rakkaustarinat ovat minulle tärkeitä. Haluan ilahduttaa kertomalla niitä ja haluan ilahtua niistä itsekin. Minusta on ihanaa ottaa pareista romanttisia kuvia ja näyttää, kuinka paljon he tykkäävät toisistaan."

Suosikkipariaan Satuhäistä Käyhkö ei suostu nimeämään.

"Kaikki parit ovat olleet joko mahtavia tai ihan mahtavia. Kaikki miehet ovat esimerkiksi puhuneet pitkästi rakkaudesta ja tunteistaan. Eivätkä morsiamet ole olleet mitään bridezilloja, vaan yllättävänkin järkeviä."

Aina kaikki ei ole ollut yhtä juhlaa. Pareilla saattaa olla taustallaan rankkoja kokemuksia – riitoja ex-puolisoiden kanssa, masennusta, työttömyyttä, läheisten ihmisten menetyksiä – joiden aiheuttamaa tuskaa käydään läpi kuvausten aikana.

Kesken ohjelmanteon tapahtuneita erojakin on nähty. Tällöin jakso on jäänyt tekemättä. "Pari kertaa on käynyt niinkin, että sulhanen on karannut kesken kuvausten. Se on tekijänkin näkökulmasta sydäntä särkevää."

Satuhäiden kymmenes tuotantokausi alkaa pyöriä televisiossa helmikuussa. Kauden jaksoista Käyhkö on ohjannut kolme. Yksi Käyhkön pareista ovat kuopiolaiset Janne ja Henna, jotka juhlistavat avioliittoaan ottamalla näyttävät Satuhäät-tatuoinnit.

"Sen jakson teema tulee olemaan ylitsevuotavainen rakkaus. Saattaa olla, että monella sohvalla naamat happanevat, sillä tämä pari on aivan megalomaanisen rakastunut ", Käyhkö nauraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!