Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahma ja susi jatkavat pakoaan Pohjanmaalla

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Seinäjoki, sunnuntaina.

Etelä-Pohjanmaalla Ylistaron ja Ilmajoen rajoilla liikkuva ahma ja Alajärven–Kuortaneen metsissä ajettu susi säilyttivät kumpikin henkensä sunnuntain yli, vaikka petojen jahtiin osallistui yhteensä noin 150 miestä.

Jahtia vaikeuttaa huomattavasti se, että metsissä on hyvin vähän lunta, joten petojen jäljet ovat vaikeasti havaittavissa.

Noin 90 miehen vahvuinen radiopuhelimilla yhteyttä pitävä metsästäjäjoukko piiritti Ylistaron metsissä liikkuvan ahman oletetun asumapaikan, mutta vaaran vaistoten peto ehti siirtyä Isonkyrön pitäjän puolelle Orisbergin metsiin ja säilytti toistaiseksi henkensä.

Lauantaina ahman jäljiltä löydetyn hirvenpään peto oli piilottanut parin sadan metrin päähän raadosta. Löytö vahvisti edelleen käsitystä siitä, että kyseessä on ahma, vaikka eläintä on ehditty arvella myös ilvekseksi. Jahtia jatketaan maanantaina Isossakyrössä, joskin pienemmällä miesjoukolla.

Keski-Suomesta Etelä-Pohjanmaalle siirtynyt susi säilytti niin ikään henkensä, vaikka ajoon osallistui noin 60 miestä eri pitäjistä. Ajoa jatkettiin koko sunnuntain Alajärven ja Kuortaneen metsissä.

Illan hämärtyessä peto suuntasi matkansa länteen Lapuan kauppalan puolelle. Pimeän tullessa ajo oli keskeytettävä, mutta sitä jatketaan maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!