Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nykyajan toteutuva joulusatu

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Pehmeät paketit ja käyttöesineet ovat tietenkin tarpeen ja niiden arvo kyllä ymmärretään Riutulassa, mutta riemastuttavinta on Lapin lapsistakin lelujen saaminen.
Pehmeät paketit ja käyttöesineet ovat tietenkin tarpeen ja niiden arvo kyllä ymmärretään Riutulassa, mutta riemastuttavinta on Lapin lapsistakin lelujen saaminen.

Operaatio kulkunen

Suomen ja tiettävästi koko maailman pohjoisimmassa lastenkodissa, Riutulassa kulkunen on paljon muutakin kuin sointuisa ääni. Se on ystävien operaatio, lämmin joulutervehdys kaukaa Keski-Euroopasta. Ja Ramsteinissa sijaitsevalle Yhdysvaltain ilmavoimien viestilaivueelle N:o 2061 se on vuodesta vuoteen yhtä suuren ilon aihe, nykyaikainen joulusadun toteutus. He ovat onnistuneet yhdistämään Santa Clausinsa ja pohjoisten tunturien joulupukin tehokkaaseen yhteistyöhön.

 – Useimmilla Saksaan sijoitetuilla USA:n ilmavoimien yksiköillä on nimikkokohteensa, joita ne avustavat taloudellisesti, mutta Ramsteinin laivue 2061 vie ehdottomasti voiton kohteensa kaukaisuudella ja romantiikalla, joka siihen liitetään. Ja lienee niin, että jenkkisotilaille tämänlaatuinen romantiikka on kultaa kalliimpaa. Kun Kulkusten tarina alkoi yhdeksän vuotta sitten, sen määränpääksi tuli Riutula lähes sattumalta. Kun laivueessa mietittiin paikkaa, johon ystävyyttä ryhdyttäisiin ylläpitämään, tiesi joku kertoa Suomesta ja sen syrjäseutujen yksinäisyydestä. Lähetystön kautta otettiin yhteys Suomeen. Meidän viranomaisemme ehdottivat 4–5 lastenkotia tai vastaavaa laitosta, joukossa Riutula, perimmäisen Pohjolan kovaosaisten lasten talo. Jenkit valitsivat sen, eivätkä ole katuneet valintaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit