Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leo Lehdon Satumaa Kansallisteatterissa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Punainen, vihreä ja sininen noita, sinipiika ja oppipoika Nokkelus Kansallisteatterin "Taikamyssyssä": Henny Valjus, Pia Hattara, Maikki Länsiö, Pirkko Karppi ja Risto Palm.
Punainen, vihreä ja sininen noita, sinipiika ja oppipoika Nokkelus Kansallisteatterin "Taikamyssyssä": Henny Valjus, Pia Hattara, Maikki Länsiö, Pirkko Karppi ja Risto Palm. Kuva: Lehtikuva

"Satumaa on yhä edelleenkin olemassa. Sinne johtaa yhtä monta polkua kuin on tulijaakin. Satumaan ympärillä ei ole muureja eikä portteja, ei edes pienen pientä veräjää, sillä se on naurun ja ilon valtakunta, eikä sellaista voi kukaan pitää lukkojen takana." Pirkko Karppi kertoo tällä tavalla "Taikamyssyjensä" ohjelmalehtisessä omasta satumaastaan, jossa on suurimman osan vuotta tuoksuva ja lämmin kesä, kukkia niin paljon että ihan värit alkavat silmissä tanssia, suuria punaisia mansikoita ja vaikka minkälaisia olentoja isosta Karhu Mesikämmenestä myyränpoikaan ja metsän pieniin piikasiin saakka.

 – Kansallisen tämänvuotinen joulusatu onkin varmasti parhaiten omiaan pienimmille lapsille; niille joita moninainen kaunis, hauska ja jännittävä katseltava kiehtoo eniten ja "juonen" seuraaminen ja repliikkien kuunteleminen toistaiseksi huomattavasti vähemmän. "Taikamyssyt" sopii alaotsikoida "Leo Lehdon satumaan showksi" tehoavimpien avujensa mukaan. Pirkko Karpin satu on kerrottu herttaisesti ja sen "tendenssi" on valoisa ja hyvä, viimeisetkin kolme noitaa näet pyytävät pahoja loitsujaan anteeksi ja muuttuvat kilteiksi ja hyödyllisiksi olennoiksi tässä satumaassa, jossa kuljetaan "hymy ja laulu sormenpäissä ja riemun viitta hartioilla".

 – Aika paljon lystikkäästi lapsenmielistä hauskuutta Pentti Siimes satua ohjatessaan on kumminkin saanut leikityksi Maikki Länsiön, Pia Hattaran ja Henny Valjuksen noitasiskosten kehruu-, padanhämmennys- ja luudallalennon touhuihin, Esko Salmisen mestari Ikiviisaan rakastettavaan esitelmöintiin ja Nokkelus – Risto Palmin ja sinipiika – Pirkko Karpin yhteiseen seikkailuun. Vanhanaikaisittain herttaisiin satutunnelmiin sekoittavat "ajankohtaisen annoksen" lastenshowta eräät Heikki Aaltoilan musiikin ja Elsa Saran tanssien numerot. Puhumatta noitaluutien hurjasti suihkukonemaisesta menosta halki ilmojen!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit