Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakkeri tutkii nyt sydänsähkökäyriä

Ihmiset
 
Rio Gandara HS
Oona Räisänen on nykyään kysytty puhuja.
Oona Räisänen on nykyään kysytty puhuja. Kuva: Rio Gandara HS

Oona Räisänen, 30, on murtanut autojen navigaattorien salauksen ja rakentanut kotiinsa oman, reaaliaikaisen bussien aikataulunäytön. Hän puhui vuosi sitten Euroopan suurimmassa hakkerialan konferenssissa CCC:ssa Saksassa.

HS haastatteli Räisästä toukokuussa. Sen jälkeen hän on kertonut harrastuksestaan ainakin Aalto yliopiston työpajassa ja TEDx –puhujasarjassa.

Keväällä Räisänen työskenteli koodausyritys Reaktorilla. Hän näytti, miltä kuulostaa radiovakoilu ja kertoi, että oli ollut lähellä työllistyä suojelupoliisin vastavakoiluosastolle. Mutta korkeakoulututkinto puuttui.

"Nykyään olen opiskelija", Reaktorilla alkusyksystä lopettanut Räisänen kertoo joulukuussa.

Keväällä Räisänen nimitti itseään "kurssisurffariksi". Yllättäen signaalihakkerin pääaine on ympäristönsuojelutiede, vaikka opintoja on myös tietojenkäsittelytieteestä. Varsinkin laboratoriotyöt ovat tuntuneet tärkeiltä.

"Viime aikoina olen ollut kiinnostunut fysiologisista eli lääketieteellisesti kiinnostavista, ihmisen tuottamista signaaleista, kuten sydänsähkökäyristä", Räisänen kertoo. "Sitä analysoimalla on mahdollista havaita monia sairauksia, kuten sydänkatkos tai eteisvärinä", hän kertoo.

"Myös kännykät ovat jännittäviä."

Lue Oona Räisäsestä 18. toukokuuta 2014 julkaistu henkilöjuttu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit