Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori tohtori sanoo edelleen aina kyllä – mitä HS:n tänä vuonna haastattelemille ihmisille kuuluu nyt?

Kuusi Helsingin Sanomissa esiintynyttä ihmistä kertoo, mitä heidän elämäänsä kuuluu nykyään.

Ihmiset
 
Jaana Laitinen
Rio Gandara HS
Linda Laatikainen sai opiskelupaikan 12 huippuyliopistosta eri puolilla maailmaa. Hän valitsi Oxfordin ja valmistui tohtoriksi 23-vuotiaana.
Linda Laatikainen sai opiskelupaikan 12 huippuyliopistosta eri puolilla maailmaa. Hän valitsi Oxfordin ja valmistui tohtoriksi 23-vuotiaana. Kuva: Rio Gandara HS

"Eteen on tullut paljon uutta. Olen silti pystynyt sanomaan kaikkeen kyllä, ainakin jossakin muodossa", sanoo helsinkiläinen neurotutkija Linda Laatikainen, 27.

Hän kertoi lokakuussa, että hän ottaa kopin kaikista eteen tulevista uusista mahdollisuuksista ja katsoo, mihin ne hänet vievät. Hän väitteli tohtoriksi Oxfordissa 23-vuotiaana ja työskenteli sen jälkeen muun muassa maailman terveysjärjestölle WHO:lle. Nyt hän työskentelee Suomen molekyylilääketieteen instituutissa FIMM:ssä. Hän koordinoi helmikuussa alkavaa GeneRISK-tutkimusta, jossa tutkitaan sydän- ja verisuonisairauksien riskejä ja perinnöllistä taustaa. Lisäksi hän soutaa SM-tasolla ja laulaa Musiikkitalon kuorossa.

HS:n jutun jälkeen Laatikaista on muun muassa pyydetty puhumaan eri tapahtumiin, arkkipiispa kutsui hänet kylään ja hän sai paikan Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hallituksessa. Lisäksi Laatikaisella on käynnissä neuvottelut erään kustantajan kanssa, mutta siitä hän ei saa vielä paljastaa enempää.

"Olen saanut paljon postia nuorilta. Olen voinut innostaa ja neuvoa heitä eteenpäin. Se on ollut hienoa."

Jotkut ovat epäilleet, että olen viettänyt etuoikeutettua elämää ja menestynyt siksi, Laatikainen sanoo. Hän torppaa väitteet.

"Vanhemmillani ei ole yliopistotutkintoja. He eivät ole maksaneet senttiäkään opinnoistani. Olen opiskellut stipendien avulla. Kuka tahansa voi hakea niitä. Koulutus ei ole rahasta tai perheestä kiinni."

"On turha esittää tekosyitä ja selitellä, miksei itse menesty. Kun katsoo positiivisesti tulevaan, on aktiivinen ja oma-aloitteinen, löytää hyviä asioita elämäänsä."

Lue Linda Laatikaisesta 2. lokakuuta 2014 julkaistu henkilöjuttu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit