Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Niin sairaalta – ja kiihottavavalta – kuin se kuulostaakin"

Jethro Rostedt oli lähellä kaupata asuntojen sijaan kuukautiskipulääkkeitä

Ihmiset
 
Hesarin mysteeripukin pikaiset jouluterveiset
Hesarin mysteeripukin pikaiset jouluterveiset
Kuka on Hesarin tämän vuoden joulupukki? Hän on alle 40-vuotias, julkisuudesta tuttu ja ikuisesti positiivinen mies. Lähetä 28.12. mennessä oma veikkauksesi joulupukin henkilöllisyydestä osoitteeseen hs.ihmiset@hs.fi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirjapalkinto.

Jethro Rostedtin kanssa ei ole tylsää. Tämän tästä hän letkauttaa jotain.

"Eiei! Se oli siinä! Pukki ei ole tullut puhumaan, pukki on tullut panemaan!"

Kolme nopeaa

Rostedtin kolme parasta kauppaa

1 "Myyntimiehen ura lähti liikkeelle, kun äitini möi Oriflamen tuotteita, sellaisia ruskeita neliskanttisia meikkilaukkuja. Näin tilaisuuteni tulleen ja väänsin tarhan tätien kanssa pientä sivubisnestä. Pieni pullukka nappisilmä teki hyvin kauppaa."

 

2 "Puolitoista vuotta sitten möin Turusta 7-neliöisen yksiön. Jos puhutaan pienestä asunnosta, niin se tosiaan oli sitä."

 

3 "Kyllä kolmantena täytyy sanoa, että se on nämä naimakaupat vaimon kanssa!"

Näin hän vastaa kysyttäessä, haluaako joulupukiksi HS:n pukkiarvoitusta varten sonnustautunut Rostedt, 38, jutella kameralle vähän enemmänkin kuin 15 sekuntia.

Joskus letkautus on vaivaannuttava, joskus se on oivaltava ja hauska. Mutta lähes aina se on kieli poskessa sanottu.

Tällaisena me tunnemmekin Jethro "Jeti" Rostedtin. Myyntimies Jethro -ohjelman moottoriturpana. Diili-ohjelman supliikkimiehenä. Viihdelehtien ilveilijänä.

Sellainenko hän oikeasti on?

Myyntimies henkeen ja vereen, sitä Rostedt ainakin on. Hän ei ole ikinä tehnyt työkseen mitään muuta kuin myynyt, myynyt ja myynyt.

Alun perin Rostedtin piti tehdä myyntihommaa lääke-edustajana.

"Se olisi ollut kuukautiskipulääkkeiden myyntiä. Niin sairaalta – ja kiihottavavalta – kuin se kuulostaakin!"

Mutta kun 21-vuotias Rostedt oli pelaamassa joka keskiviikkoista šakkia, Aninkainen-kiinteistövälitysfirman pomo pölähti paikalle.

"Sanoi, että saatana, tarttisin kovan myyntimiehen hommiin. Seuraavaksi kun avasin silmät, opettelinkin jo, että mikä on isännöitsijätoimisto."

Tämä tapahtui vuonna 1998. Se on toinen Rostedtin "neljästä isosta kajahduksesta". Ensimmäinen oli se, kun hän perusti perheen.

Oli lämmin juhannus, ihana tyttöystävä, 17, ja Rostedt, 19.

"Legendaarinen pulla uuniin -systeemi. Se stoppi oli valtava!"

Oli kaksi vaihtoehtoa. Lähteä lätkimään tai kantaa vastuu. Rostedt valitsi jälkimmäisen ja meni naimisiin.

Koulut olivat kesken. Nuori perhe asui "kusisessa yksiössä".

"Meillä oli kaksi haarukkaa ja neljä veistä. Mutta nuorena sitä jaksaa. Sitä vaan mietti, että mistä saa seuraavaksi sohvan, sitten television ja niin edespäin."

Rostedt, joka on edelleen samoissa naimisissa, on sitä mieltä, että elämä meni juuri niin kuin sen piti.

"Minulla on kakarat kohta jo lähtökuopissa, enkä ole pahan ikäinen. Minullahan alkaa kohta se jaibajaiba!"

Kolmaskajahdusoli se, kun Rostedt osti Aninkaisen 2004. Nykyään hän tekee "vain" 12-tuntisia päiviä, silloin ne olivat 16-tuntisia. Kotona Rostedt ei ehdi paljoa olla. Esimerkiksi viime vuonna hotelliöitä oli noin 150.

"Minä olen maksanut, ja maksan edelleen siitä [jatkuvasta työnteosta] hintaa. Vanhin poika on kohta 17. Sehän on saatana karvainen äijä. Justiinsahan se oli se pieni toukka tuossa käsivarsilla."

Viimeinkin Rostedt vakavoituu vähän.

"Me ollaan sovittu kotona jo aiemmin, että minä teen perheen eteen töitä, ja vaimo on ottanut kotona isompaa roolia. Nykyään ehdin jo enemmän olla lasten kanssa. Silloin kun minä olen heidän kanssa, olen erittäin läsnä."

Neljäs kajahdus oli Diili-ohjelma, ja se teki tavallisesta Jethrosta Myyntimies Jethron. Diilin tuoma julkisuus on auttanut häntä uralla: puolen miljoonan vuositulot, oma tv-ohjelma ja Venla-ehdokkuus.

Mutta siinä on hankaluutensakin.

Diilistälähtien Rostedt on ollut se koko kansan Jeti, joka on aina iloinen. Jetillä on aikaa selfielle kenen kanssa tahansa. Jeti kertoo aina hauskan jutun, jos pyytää.

Rostedtilla ei saa olla huonoa päivää, muuten syytetään, että menestys on noussut päähän. Se voi vaikuttaa bisneksiinkin.

"Jos menen näyttämään pitkää naamaa, niin minullahan kaatuu kaupat! Mutta tämä elämä on muutenkin niin raskasta. Tämä on laskujen maksamista ja kaiken maailman negaatioita täynnä. Jos kääntää sen positiiviseksi, nauraa sille, niin siinähän elää itsekin pidempään."

Uskotaan. Jethro Rostedt on peruspositiivinen.

Mutta nyt käsi sydämelle. Kaikkia harmittaa joskus. Kaikki ovat joskus apeita. Älä nyt valehtele, Jethro.

"Juu juu. Mutta olen päässyt kaikista surullisista hetkistä yli. Eikä minulla ole lähipiirissä tapahtunut mitään sellaista valtavaa, että pitäisi olla erityisen surullinen."

Maailmantuskaakaan Rostedt ei kanna harteillaan, koska "ei siitä ole mitään hyötyä, kun ei niille asioille mitään voi".

Yksi asia häntä ahdistaa. Se on jännää, koska se ei millään tavalla liity Rostedtin lähipiiriin. Silti häntä kaivelee pahasti 8-vuotiaan helsinkiläistytön kuolema, joka sai laajaa julkisuutta 2012.

Tyttö kuoli isänsä ja äitipuolensa pahoinpitelyn seurauksena.

"Siitä surmasta en pääse yli. Ihan keskellä työviikkoakin se voi iskeä mieleen. Se oli jotenkin niin järkyttävä. Itselläkin on kuitenkin lapsia."

Rio Gandara HS
Jethro Rostedtin posket hiukan punottavat, koska joulupukin asussa poseeratessa tuli kuuma.
Jethro Rostedtin posket hiukan punottavat, koska joulupukin asussa poseeratessa tuli kuuma.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit