Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli-insinööri kehitti puhelintekniikkaa

Reino Tamminen 1925–2014

Ihmiset
 
Kurt Nordman
Reino Tamminen
Reino Tamminen

Yli-insinööri  Reino Tuomas Tamminen kuoli 6. marraskuuta 2014 Espoossa. Hän oli 89-vuotias, syntynyt 29. kesäkuuta 1925 Riihimäellä.

Reino Tamminen kuului 17-vuotiaana siihen lukiolaisten joukkoon, joka sodan poikkeusoloissa julistettiin ylioppilaiksi keväällä 1943. Sotaväessä hän oli 1943–45 ja vietti 19-vuotispäivänsä pahimman rytinän aikaan Talin-Ihantalan tykistön tulenjohdon jäsenenä.

Tamminen valmistui 1947 insinööriksi Helsingin teknillisestä opistosta. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli Siemensin suomalaisessa tytäryhtiössä, joka sodan päätyttyä oli siirtynyt Neuvostoliiton haltuun. Hän kertoi joskus myöhempinä vuosina vaikeuksistaan suunnittelijana, kun yhtiön johto oman taustansa takia ei millään tahtonut ymmärtää laadun merkitystä teknisessä tuotannossa.

Tamminen Tamminen siirtyi Helsingin Puhelinyhdistyksen palvelukseen 1953, missä suoritti monitahoisen elämäntyönsä. Toimittuaan ensin asennus- ja työpajayksikköjen päällikkönä hän siirtyi teknisen johtajan esikuntaan.

Hän osallistui apulaisjohtajana tiiviisti puhelintekniikan kehittämiseen, joka siihen aikaan oli vilkasta elektronisten ratkaisujen alkaessa syrjäyttää tietoliikenteen sähkömekaanisia järjestelmiä. Hänen vastuullaan oli myös puhelinlaitteiden normiointi ja standardointi, molemmat oleellisia toimintoja maan puhelinverkkojen toimivuuden takaamiseksi.

Tammisen työn yhtenä kulmakivenä oli monipuolinen perehtyneisyys teletekniikan ja -palvelun kaikkiin osa-alueisiin. Tunnustuksena hänen ansioistaan hänelle myönnettiin yli-insinöörin arvonimi 1976. Hän siirtyi eläkkeelle 1990.

Tamminen oli yksi alansa johtavista asiantuntijoista Suomessa, lämminhenkinen grand old man, joka aina oli valmis auttamaan ja neuvomaan nuorempia työtovereitaan. Ystäviään kohtaan hän oli iloinen, huolehtivainen ja lojaali.

Musiikki oli Tammiselle kaikki kaikessa. Hän sai ensimmäisen haitarinsa jo 12-vuotiaana, ja hän soitti myös saksofonia, klarinettia ja kontrabassoa.

Reino Tamminen avioitui 1946 koulutoverinsa Kirstin kanssa, joka kuoli seitikkimyrkytykseen 1988. Avioliitossa syntyi neljä lasta. Reino löysi myöhemmin rinnalleen toisen koulutoverin, Pirkon, jonka kanssa yhteistä aikaa ehti vierähtää 25 vuotta.

Kurt Nordman
Kirjoittaja on Reino Tammisen työtoveri ja ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit