Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maistuisiko hernekeitto aamulla klo 8.40?

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Reijo Koskinen Lehtikuva
Aleksis Kiven suuren kansakoulun toisessa ahtaassa ruokasalissa syödään monissa vuoroissa. Kello ei ole kymmentäkään, mutta hernekeittoa lusikoidaan jo hyvää vauhtia, ja kuumaa sellaista, sillä keskuskeittiö on vain kivenheiton matkan päässä koulusta.
Aleksis Kiven suuren kansakoulun toisessa ahtaassa ruokasalissa syödään monissa vuoroissa. Kello ei ole kymmentäkään, mutta hernekeittoa lusikoidaan jo hyvää vauhtia, ja kuumaa sellaista, sillä keskuskeittiö on vain kivenheiton matkan päässä koulusta. Kuva: Reijo Koskinen Lehtikuva

Aamuaterian tärkeydestä on viime vuosina lyöty paljon rumpua. Varsinkin lapset olisi varustettava koulutielle syöttämällä heille kunnon varhaisaamiainen.

Mutta mitäs tehdään, kun lapsi joutuu ehkä jo ennen kello 9 aamulla syömään koulussa "lounaan". Mihin vatsaan se työnnetään, jos äiti on jo kotona syöttänyt massun täyteen?

Maistuisiko teille, hyvä täysikäinen lukija, esimerkiksi hernekeitto aamulla klo 8.40? Kyllä monilta aikuisilta jäisi varmasti moinen rautaisannos tuohon aikaan nauttimatta.

Mutta Helsingin koululaisilta ei tällaista edes kysytä. Ahtaat koulutilat, vuoroluku ja suuret oppilasmäärät aiheuttavat sen, että osa koululaisista joutuu syömään kouluruokansa silloin, kun he häthätää ovat päässeet vasta koulun seinien sisäpuolelle, jotta kaikki ehtisivät saada lain mukaisen ruokansa koulupäivän kuluessa.

Asiantuntijat sanovat, että Helsingin koulujen lusikkaruoka täyttää tietyt kaloriavaatimukset, eikä ole suinkaan niin kehnoa kuin väitetään. Mutta mitenkähän lie ruokaan elimellisesti liittyvän toisen seikan, maun laita?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit