Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehen voi YK-jääkäri filmissä rakastua?

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Suomalaisen Kypros-elokuvan ohjaaja-sankari Åke Lindman juuri saavuttuaan Nikosiaan.
Suomalaisen Kypros-elokuvan ohjaaja-sankari Åke Lindman juuri saavuttuaan Nikosiaan.
Nikosia, 8. 1. (STT–AFP)

Suomalaisella elokuvanäyttelijällä Åke Lindmanilla on melkoinen pulma Kyproksessa: mistä hän löytää sopivan tytön suomalaisen YK:n joukkojen sotilaan rakastetuksi?

Lindman saapui muutamia päiviä sitten Kyprokseen suomalaisen elokuvausryhmän kanssa. Tarkoituksena on valmistaa elokuva, joka kuvaa suomalaisen sotilaan ja Kyproksen kreikkalaisen tytön rakkaustarinaa. Valmisteluihin oli määrä ryhtyä torstaina, mutta syntyi odottamattomia vaikeuksia kun YK:n joukkojen komentaja, kenraali Thimayya kielsi suomalaista yksikköä esiintymästä elokuvassa. Kenraali esitti kiellon Kyproksen turkkilaisen varapresidentin Kütchükin vetoomuksesta. Koska elokuvassa on toisena osapuolena kreikkalainen tyttö Kyproksen turkkilaiset väittävät että elokuva on propagandaa kreikkalaisten hyväksi. Asia ei parane sillä, että suomalainen sotilas rakastuisi turkkilaiseen tyttöön, koska kreikkalaiset esittäisivät tällöin vastalauseensa.

Yhtenä ratkaisuna on ehdotettu että elokuvan sankari voisi rakastua armenialaiseen tyttöön, koska saarella on armenialainenkin vähemmistö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit