Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makeisten viennissä saavutettiin ennätys

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
City-korttelin ja Kaivokadun jalankulkutunnelin rakentamisen vuoksi Helsingin asema-aukiolla suoritetaan liikennejärjestelyjä. Kuvassamme näkyy jo autoja ja jalankulkijoita varten tehty uusi väylä.
City-korttelin ja Kaivokadun jalankulkutunnelin rakentamisen vuoksi Helsingin asema-aukiolla suoritetaan liikennejärjestelyjä. Kuvassamme näkyy jo autoja ja jalankulkijoita varten tehty uusi väylä. Kuva: Lehtikuva

Maamme makeisten viennissä saavutettiin jälleen viime vuonna uusi ennätys, noin miljoona kiloa. Pääosa viennistämme käsitti suklaata, jota oli koko määrästä lähes puolet. Suurin makeisten viejämme viime vuonna oli Huhtamäki-yhtymä, joka tuotti vientimakeisista noin puolet.

Suomalaisia makeisia viedään lähes kaikkialle maailmaan. Jopa suklaastaan kuulut Keski-Euroopan maatkin ovat ostaneet suomalaista suklaata. Pääostajat ovat tällä hetkellä pohjoismaiden ohella Yhdysvallat, Kanada, Länsi-Saksa, Hollanti, Belgia ja Englanti. Myös muihin maanosiin on ostettu suomalaista suklaata. Ostajamaiden luettelossa on myös Quatarin sulttaanikunta, joka sijaitsee Persianlahden rannalla ja tunnetaan paremmin nimellä Merirosvorannikko.

Suklaan ohella ovat suomalaiset makeistehtaat vieneet lakritsia, purukumia, karamellejä ja marmelaadia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit