Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva-arvoitus: Huoltoaseman eteen nousee seinä

Ihmiset
 
Heikki Kotilainen HS
"Vaara, rakennustyömaa." Seinä nousee Kesoilin huoltoaseman edustalle. Missä kuva on otettu?
"Vaara, rakennustyömaa." Seinä nousee Kesoilin huoltoaseman edustalle. Missä kuva on otettu? Kuva: Heikki Kotilainen HS
Viikoittaisessa lukijakilpailussa julkaistaan historiallisia kuvia. Lukijan tehtävä on keksiä, missä kuva on otettu.

Viime viikon Bongaa paikka -lukijakilpailuun tuli määräaikaan mennessä 38 vastausta, joista 31 meni oikein. Kuvassa on käynnissä kuudes Pääkaupunkijuoksu sunnuntaina 7. lokakuuta 1979 Helsingin Pirkkolassa.

"Vaimoni, jolla on vaaleanruskea pusakka yllään, ottaa parhaillaan kuvaa minusta ja ystävästäni Risto Heinosesta. Minulla on kädet koholla, jotta hän varmasti huomaa meidät", kertoo Kauko Rekonen, joka Heinosen kanssa edusti Tilastokeskuksen joukkuetta.

"Juoksutaival on kuvassa vasta alkuvaiheessa, muutama sata metriä juostu, siksi hymy on vielä herkässä."

"Kolmisen tuhatta innokasta hölkkääjää vaelsi eilen Pirkkolan ja Paloheinän maastossa. Toiset olivat lähteneet tavoittelemaan kuudennen Pääkaupunkijuoksun voittoja, toiset taas kuntoilemaan kauniiseen syyssäähän", kuvaili Helsingin Sanomat 8. lokakuuta 1979 julkaistussa artikkelissa.

Vuonna 1979 matkoina oli miehille 20 kilometriä, naisille 10 kilometriä ja lapsille 3 kilometriä.

"Juoksun järjestäjänä on Viipurin Urheilijat, ja perinne jatkuu, sillä tänä vuonna juoksu on sunnuntaina 27. syyskuuta 2015. Se on jo 42. kerta", kertoo Pirjo Puskala.

"Olen ollut mukana järjestelyissä monena vuotena, hieno juoksutapahtuma upeassa pääkaupungin syksyluonnossa."

Kuvassa Rekosen vieressä juoksevalle Heinoselle juoksusta muodostui vuosikymmeniä kestänyt perinne. "Viime vuonna ilmoittauduin 41. kerran, ja se oli jo ilmainen. Viimeisinä vuosina neljäsosamaraton on kuitenkin riittänyt."

"1970-luku oli massajuoksujen kulta-aikaa. Alkukipinän se sai Lasse Virénin ja Pekka Vasalan olympiavoitoista", Kauko Rekonen muistelee.

Juha Räsänen on osallistunut juoksuun kahdesti. "Jälkimäisellä kerralla jalkapohjien ihon pintakerros irtosi, enkä saanut sukkia jalasta."

Onnetar arpoi kirjapalkinnon voittajaksi Juhani Juseliuksen. Hän saa Hessu Pirhosen omakustanteen Stidi alla – Pirkkolan pojat.

Tämän viikon kuva-arvoituksessa nousee seinä huoltoaseman eteen. Missä ja milloin kuva on otettu? Entä osaatko kertoa, mistä oikein on kyse?

Lähetä vastauksesi torstaihin 15. tammikuuta mennessä osoitteeseen hs.ihmiset@hs.fi. Kirjoita viestin otsikoksi Bongaa paikka. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirjapalkinto.

Jukka Häyrinen
Kauko Rekosella on kädet koholla ja hymy herkässä Pääkaupunkijuoksun alkumatkasta.
Kauko Rekosella on kädet koholla ja hymy herkässä Pääkaupunkijuoksun alkumatkasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit