Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hevosista

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Suomen hevoskanta oli suurimmillaan v. 1950, jolloin niitä oli noin 409.000. Sen jälkeen on voimakas koneellistuminen maa- ja metsätaloudessa saanut aikaan hevosten vähenemisen. Niinpä v. 1964 arvioitiin maassamme olevan hevosia 207.000.

Lapin läänin alueella käytetään hevosia edelleen runsaasti metsätöissä, huolimatta siitä että koneellistuminen on täälläkin vallannut runsaasti alaa. Nytkin on Lapin metsätyömailla ajossa noin 1500–2000 hevosta.

Mistä tämä johtuu, vaikka yleinen käsitys on, että traktorit ja autot ovat melkein kokonaan syrjäyttäneet hevoset?

Se johtuu osaksi siitä, että Lapin metsämaastot paikoitellen sijaitsevat jyrkkien, raskaitten ja vaikeakulkuisten vaarojen ja tunturien rinteillä, minne traktorilla suuren reen kanssa koluaminen on vaikeampaa kuin hevosella.

 

Ja sitä paitsi! Vaativathan maataloustyötkin oman hevoskantansa. Asutusalueilla, missä viljelykset ovat lähellä toisiaan ja käsittävät suurempia yhtenäisiä alueita, on konevoiman käyttö usein tarkoituksen mukaista. Mutta syrjäisemmillä pienviljelysalueilla pätee parhaiten hevonen ja ihmisvoima.

Sen vuoksi ei kannata pienempiä viljelyksiä varten, jotka kuvaannollisesti sanoen akka hameellaan peittää, ruveta turhan takia hankkimaan traktoreita ym. koneita, vaikka koneasiamiehet kuinkakin livertelisivät.

Kairankiertäjä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit