Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teuvo Salminen: Pilakuvia livenä

Ihmiset
 
Teuvo Salminen
Teuvo Salminen
Palstalla haastatellaan ajankohtaisia ihmisiä.

Kuinka pilakuvat oikein syntyvät? Sen voi nähdä tänään avautuvassa Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien killan vuosinäyttelyssä, sillä sen ohjelmaan kuuluu livepiirtämistä. Teuvo Salminen on yksi näyttelyn taiteilijoista.

Mitä livepiirtäminen tarkoittaa?
"Kuka tahansa voi tulla malliksi, hänestä sitten piirretään karikatyyri noin kymmenessä minuutissa. Ulkopuolisenhan on hauska seurata, kuinka karikatyyri syntyy niin nopeasti."

Mitä muuta siellä on?
"Helsinki-aiheisista töistään tunnetun Kimmo Pälikön teoksia. Lisäksi on viime vuotta peilaavia pilapiirroksia ja karikatyyrejä. Vuoden 2014 karikatyypiksi olemme valinneet koomikko Ismo Leikolan. Hänestä on useita töitä esillä."

Kuinka sinusta itsestäsi tuli karikatyristi?
"Vuosi 2014 oli minun 50. taiteilijavuoteni. Minulla oli 1964 taidenäyttely Raumalla, jossa oli esillä myös tekemiäni karikatyyrejä. Koulutukseltani olen opettaja. Piirtäminen on kulkenut siinä sivussa, mutta nyt se on pääammattini."

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien killan vuosinäyttely PopUp Galleria Kampissa (Kampin keskus, Urho Kekkosen katu 1) 31. tammikuuta saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit