Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsemurhat Eiffel-tornista estetään panssariverkolla

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Pariisi, 15.1. (Veikko Pajunen)

Eiffel-tornin historia maailman kuuluisimpana itsemurhapaikkana tulee lopullisesti päättymään lähiviikkoina, kun Pariisin hallintoviranomaiset asennuttavat 300 metrin korkuisen tornin kerrostasanteille suojalaitteet, jotka estävät elämäänsä kyllästyneitä henkilöitä hyppäämästä kaiteen yli.

Tornin kahteen alempaan kerrokseen pystytetään nykyisen metrin korkuisen kaiteen päälle lähes 2-metrinen panssariverkko, jonka yläosa kaartuu siten, että sen ylitse on melkein mahdotonta kiivetä. Tornin ylimmässä kerroksessa on ennestään turvallinen ikkunamuuri.

Samalla tornin vahtimestari kuntaa lisätään tuntuvasti. Tähän asti vahtimestarit ovat ainoastaan harvoissa tapauksissa pystyneet estämään itsemurhakandidaatteja loikkaamasta kaiteen yli.

Eiffel tornissa on sen 75-vuotisen historian aikana tehty yhteensä 340 itsemurhaa ja yksi murha. Sen suoritti kaksi vuotta sitten espanjalainen matkailija, joka mustasukkaisuuspuuskan vallassa heitti vaimonsa yli laidan portaissa ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit