Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töitä limefarmilla ja meritähtisusheja, Laura ja Lauri Rumbin tekivät häämatkan maapallon ympäri

Pitkä hääreissu opetti pariskuntaa olemaan jäkättämättä toisilleen pikkuasioista

Ihmiset
 
Palstalla kirjoitetaan häistä ja
kaikesta niihin liittyvästä.
Laura ja Lauri Rumbinin kotialbumi
Häämatkalaiset Kaliforniassa Yosemiten kansallispuistossa.
Häämatkalaiset Kaliforniassa Yosemiten kansallispuistossa.

Helsinkiläinen Lauri Rumbin seisoi vuoden 2013 syyskuussa Helsinki–Vantaan lentokentällä. Hänellä ei ollut enää avainta töihin, kotiin tai autoon. Rumbin oli ottanut virkavapaata ja vuokrannut asunnon pois. Miehellä oli selässään rinkka, vierellään tuore vaimonsa Laura Rumbin ja edessä yhdeksän kuukauden häämatka. "Se tunne ilman avaimia oli yksi reissun parhaista fiiliksistä", Lauri Rumbin muistelee Helsingin kodissaan.

Kolme vuotta yhtä pitänyt pariskunta päätti keväällä 2012 kihlautuessaan, että heidän häämatkansa ulottuisi maapallon ympäri. Niinpä kaksikko aloitti heti säästöpossun lihotuskuurin. Palomiehenä työskentelevä

Lauri teki kolmea työtä yhtä aikaa, Laura työskenteli rekrytointikonsulttina ja lopetti shoppailun. Häälahjaksikin pari pyysi avustusta matkakassaan.

Unelma toteutui syyskuussa 2013, jolloin pari kuukautta aviossa ollut pari aloitti matkansa Japaniin, Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Cookin saarille ja Yhdysvaltoihin. Laurin työkaverit löivät leikkimielisesti vetoa keskenään, palaisiko kaksikko yhdessä vai erikseen. Yhdessä palasivat, edelleen onnellisesti naimisissa.

"Matka osoitti, että en ollut ostanut sikaa säkissä. Laurista ei tullut esiin yllättäviä puolia", Laura tuumii. "Lähdin reissuun pitkällä pinnalla. Jos hermo meinasi mennä, niin ajattelin, että parempi olla hiljaa, koska olemme reissussa", Lauri naurahtaa.

Helppoa reissaaminen ei aina ollut. Pariskunta matkusti pienellä budjetilla ja nukkui välillä auton penkeillä tai läpimärässä teltassa. "En olisi kovin monen muun ihmisen kanssa jaksanut noin pitkää matkaa", Laura myöntää.

Nuori pari Melbournessa Australiassa.
Nuori pari Melbournessa Australiassa.

Matkalla riitti kohokohtia toinen toisensa perään: hylkeiden kanssa uiminen

Pariskunta kävi häämatkallaan myös Uuden-Seelannin eteläsaarella Foc Glacierin jäätiköllä.
Pariskunta kävi häämatkallaan myös Uuden-Seelannin eteläsaarella Foc Glacierin jäätiköllä.

Tyynessä valtameressä, Taru sormusten herrasta -elokuvassa nähdylle Mount Doom -vuorelle kapuaminen ja sushi Japanissa.

Sushi on parin lempiruokaa. "Vain meritähtisushit menivät överiksi. Ne maistuivat liian oudoilta", Lauri muistelee.

Rahaa reissuun kului runsaat 25 000 euroa. Aviopari hankki lomailun ohessa rahaa työskentelemällä Australiassa limefarmilla ja Uudessa-Seelannissa ravintolassa ja hotellissa, jossa pyyhkeistä oli tehty sängyille rumia perhosmönttejä, joita ei edes tajunnut perhosiksi. "Lauri opetteli tekemään pyyhkeistä joutsenia. Hotellin omistajat olivat onnellisia", Laura muistelee.

Reissu opetti, että joskus pitää lähteä kauas nähdäkseen lähelle. Auton ostoon ja työlupiin liittyvä byrokratiarumba Australiassa opetti arvostamaan Suomen byrokratian jouheutta, likomärkä teltta omaa sänkyä ja keskustelut intialaisen 20-vuotiaan miehen kanssa omaa vapautta.

"Kun mies palaa Intiaan, hän menee naimisiin vanhempiensa valitseman puolison kanssa. Mies uskoi oppivansa rakastamaan vaimoaan ajan kanssa", Laura kertoo.

Ennen kaikkea reissu opetti olemaan valittamatta pikkuasioista arjessa ja parisuhteessa. Siitä he ovat pitäneet kiinni Suomeen paluun jälkeen. Ja paluu, se oli tunteikas.

"Ajoimme Suomeen tultuamme autolla Aulangolle. Oli kesä, ja radiosta soi Juha Tapion Ohikiitävää. Kyyneleeni valuivat, koska olin niin onnellinen Suomeen paluusta", Laura sanoo.

Laura ja Lauri Rumbin lähdössä kiipeämään Mount Ngauruhoe -tulivuorelle, joka tunnetaan Taru sormusten herrasta -elokuvien Tuomiovuorena. Se sijaitsee Uuden-Seelannin pohjoissaarella Tongariro Alpine Crossingilla
Laura ja Lauri Rumbin lähdössä kiipeämään Mount Ngauruhoe -tulivuorelle, joka tunnetaan Taru sormusten herrasta -elokuvien Tuomiovuorena. Se sijaitsee Uuden-Seelannin pohjoissaarella Tongariro Alpine Crossingilla

Mika Ranta HS
Laura ja Lauri Rumbinin häämatka kiersi maapallon ympäri.
Laura ja Lauri Rumbinin häämatka kiersi maapallon ympäri.

 

Laura Rumbinin matkablogi:
www.lauraletsgo.blogspot.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit