Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krapulaklinikoiden hoitotoimenpiteitä tehostetaan

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Viime lokakuun lopussa perustettiin Helsingissä, Jyväskylässä, Kotkassa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa sijaitsevien a-klinikoiden yhteyteen arkiaamuisin avoinna olevia klinikoita, missä on annettu krapulasta kärsiville lääkkeellistä hoitoa. Tämä toiminta on väkijuomakysymyksen tutkimussäätiön ja A-klinikkasäätiön yhteinen kokeilu. Jo tähän mennessä saatujen tulosten perusteella voidaan todeta, että krapulahoidon tarvetta on siinä määrin, että hoitoa on syytä kehittää ja suorittaa lisätutkimuksia.

Tutkimussihteeri Tuominen kertoi, että hoitoa saaneiden keski-ikä oli 40 vuotta ja 50 prosenttia asiakkaista oli ammattiasemaltaan itsenäisiä tai johtavassa asemassa olevia toimihenkilöitä tai heihin rinnastettavia. Vilkkaammiksi päiviksi osoittautuivat maanantait ja tiistait. Tähän mennessä on todettu, että suhteellisesti vilkkaimmin on hoitoon hakeuduttu Lahdessa ja vähiten Oulussa.

Krapulahoidon keskeisin päämäärähän on työkuntoisuuden kohentaminen. Tällöin tähtäimessä on niin rokulipäivien torjunta kuin krapulan aiheuttaman "puoli ihmistä työssä"-tilanteen korjaaminen. Kun työssä käyviltä asiakkailta tiedusteltiin, aikovatko he mennä työhön hoidon jälkeen, vastasi 76 % myönteisesti 7 % ei ollut varma ja 17 % ilmoitti jäävänsä rokuliin. Jälkihaastattelujen tulokset olivat yhtäpitävät. Töihin menneistä 90 pros. oli lopettanut juomisen sillä kertaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit