Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Hammashoitajien koulutus pitäisi aloittaa Suomessa"

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Hammaslääketieteen laitos on valmistumassa Turussa. Siihen kuuluvien kahden rakennuksen takana näkyy kuvassamme yliopistollinen keskussairaala.
Hammaslääketieteen laitos on valmistumassa Turussa. Siihen kuuluvien kahden rakennuksen takana näkyy kuvassamme yliopistollinen keskussairaala.

Hammaslääketieteen laitos valmistumassa Turussa

Optimistisimpienkin laskelmien mukaan kestää vähintään 15 vuotta ennen kuin maamme hammaslääkäripula on saatu suurin piirtein poistetuksi. Pessimistiset laskelmat päätyvät jopa 25 vuoteen. Eräänä keinona olisi kouluttaa hammaslääkäreille päteviä apulaisia, hammashoitajia eli hammashoitoapulaisia, joitten toiminta nimenomaan kouluhammashoidon alalla on niin moninaista, että heidän työpanoksensa lasketaan lisäävän hammashoidon tehoa jopa 50 %:lla.

 – Meillä on toistaiseksi 2.140 asukasta kohden l hammaslääkäri, kun tarve olisi hammaslääkäri 1.000:tta asukasta kohden. Nykyisen hammaslääkärikoulutuksen puitteissa valmistuu Helsingissä vuosittain 60 ja Turussa samoin 60 hammaslääkäriä. Uuden Helsinkiin suunnitellun laitoksen valmistuttua luku voidaan nostaa pääkaupungissa 100:aan ja Turussa taas on mahdollisuus korottaa määrä 70:een.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit