Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelle Miljoonan 60 vuotta ja 10 kuvaa

Ihmiset
 
Risto Vuorimies
Hurriganesin keikalla 1972.
Hurriganesin keikalla 1972.

Pelle Miljoona (oik.) Hurriganesin keikalla Haminan Työväentalolla 1972.
"Keikkaa seuranneesta päivästä muistan sen, että mun piti lähteä kesken päivän himaan, kun rupes huippaan. Mulla oli aivotärähdys, kun mä olin jorannut niin kovasti. Vaarallista musaa. Tää on kyllä hieno kuva. Oltiin me jo soiteltu ennen tuota, mutta Hurriganesin keikat oli kyllä yksi tärkeimpiä kokemuksia. Ne muutti kaiken. Ja se on dokumentoitu tähän kuvaan."

Sverker Ström / HS
Love Recordsin toimistossa 1970-luvulla.
Love Recordsin toimistossa 1970-luvulla.

Love Recordsin toimistossa 1970-luvun lopulla.
"Sitä ollaan näköjään rehvakkaasti punkkarina eli varmasti on jo eka levykin tehty. Mä olin käynyt aiemmin interrailillä, ja lähtiessä mulla oli pitkä fleda ja mun nimi oli Petri Tiili. Kun mä tulin Lontoosta takaisin, mulla oli tollanen punkfleda ja mun nimi oli Pelle Miljoona. Siellä oli keikalla Billy Idolin bändi Generation X ja X-Ray Specs ja muitakin – mutta enemmän sitä tsiigasi jengiä kuin bändejä. Oli se hurjaa. Kuin peikkometsään ois eksynyt. Mut kato nyt, miten siistiltä toi kundi näyttää tossa kuvassa. Siisti nahkatakki, lyhyt tukka ja joku rintanappi. Paikatut housut on sentään. Tollanen kun tulee kadulla vastaan, niin kyllä alkaa puntti tutista!"

Vesa Klemetti / Lehtikuva
Koiton salissa 1978.
Koiton salissa 1978.

Pelle Miljoona & 1979 Koiton salissa vuonna 1978.
"Tää on 1979-bändi Koitossa: Taskinen, Rubberduck, Tumppi ja minä. Täytyy sanoa, että noilla keikoilla oli energiat kohillaan. Silloin todella oltiin nuoria vihaisia miehiä, ja kyllä siinä oli myös näytön paikkaa. Täältä pesee!"

Pekka Koskivaara
Suosion huipulla 1981.
Suosion huipulla 1981.

Pelle Miljoona Oy suosionsa huipulla kesällä 1981.
"Tää on sirkustelttarundin ajoilta. Jengiä oli keikoilla hyvin, mutta se oli ihan älytöntä. Lava rakennettiin rakennustelineistä, sitten oli teltta ja äänentoisto, josta kuului hyvin vinkumista mutta aika vähän soundia. Mentiin kolmella autolla, ja siellä kuusitoista tyyppiä duunissa. Loppusaldo oli miinus satatuhatta markkaa. Magee idea ja kaikilla hyvä fiilis, mutta taloudellisesti se oli katastrofi."

Erkki Raskinen
Matkalla Neuvostoliittoon 1985.
Matkalla Neuvostoliittoon 1985.

Helsingin Rautatieasemalla kesällä 1985
"Sitten ollaan ilmeisesti menossa Neuvostoliittoon. Hyviä reissuja nää ystävyysfestivaalit, joissa soittaminen oli yleensä vähän sivuseikka. Me oltiin Moskovassa aika pian Los Angelesin olympialaisten jälkeen, ja Neukuissa haluttiin laittaa paremmat show't siellä stadikalla. Se oli kyllä ihan mieletöntä. Gorbatsovin aikaan siellä ei periaatteessa saanut alkoholia mistään, mutta kaikki olivat ihan jurrissa. Meillä oli muistaakseni kolme tai neljä keikkaa. Yhtäkkiä me oltiin jossain tv-studiossa, ja katsojia oli jotain kuusi miljoonaa."

Pentti Nissinen
Pelle Miljoona & Rockers 1993.
Pelle Miljoona & Rockers 1993.

Pelle Miljoona & Rockers vuonna 1993.

"Tumpin (Varonen, kuvassa keskellä) kanssa ollaan siinä taas sotisovassa. Tumppi on välillä tehnyt omia juttuja, ja sitten me ollaan taas touhuttu yhdessä. Me ollaan niin kuin suomirockin Matti ja Teppo. Me molemmat ollaan oltu Renegades-faneja ja kelattiin tehdä koko bändille Renegades-asut. Ne alkoi sitten haista ja seistä omillaan, kun lähdettiin keikoille. Kitaristeja ehti käydä bändissä varmaan kolme, mutta aina niiden piti vetää päälle samat asut, oli koko mikä tahansa."

Aleksi Kinnunen
50-vuotisjuhlassa 2005.
50-vuotisjuhlassa 2005.

50-vuotisjuhlat Helsingin Nosturissa vuonna 2005.
"Se oli aikamoinen setti, lavalla oli neljä vai viisi eri kokoonpanoa, jopa alkuperäinen N.U.S.-kokoonpano. Se oli hyvä veto, jäi hyvä fiilis. Ei me oltu koskaan soitettu niitä biisejä sen jälkeen, mutta samalta se kuulosti kuin levyllä. Temmot oli vaan niin saatananmoiset, että meinas alkaa hengästyttään. Onneksi ne biisit on lyhyitä."

Markus Jokela / HS
Intiassa 2006.
Intiassa 2006.

Kirjoitustyössä Arambolissa, Intiassa 2006.
"Tolleen mä just teen hommia. Noiden koneiden kanssa mulla on aina ongelmia. Manuaalisen kirjoituskoneen kanssa pärjäsi aina, mutta sähköpelin kanssa on aina ongelmia, varsinkin tuolla, kun sähköt katkeilee ja jännitteet vaihtelee. Kerran olin just samassa asennossa kirjoittamassa, ja yhtäkkiä alkoi kuulua jotain vikinää. Vieressä oli vastasyntynyt rotanpoikanen, ja ylhäällä kurkihirressä oli kobra, joka söi toista poikasta. Mä en ollut hiffannut, että siellä on rotanpesä. Tuli vähän sellainen olo, että mitä mä nyt teen. Sit hiippailin ulos ja menin sanoon tyypeille, jotka oli vaan, että 'älä huoli, kyllä se lähtee, kun aurinko laskee'. Yöllä mä sit käyn nukkuun ja herään siihen, kun jotain on fledassa. Mitä nyt sit! Siellä oli se toinen rotanpoikanen. Se luuli, että mun tukka on sen pesä."

Juha Metso
Tavastialla 2011.
Tavastialla 2011.

Pelle Miljoona Oy:n paluukeikka Tavastialla 2011.
"Tuolla kiertueella kaikki olivat hyvillä fiiliksillä. Tämä bändi ei koskaan soittanut Moottoritie on kuuman valmistumisen jälkeen. Tietyistä syistä, kuten varmasti monet tietää. Mun mielestä siinä ei ollut mitään sen kummempaa, että Sami (Yaffa) ja Andy (McCoy)  lähti Hanoi Rocksiin. Se oli ihan selvä, että ne lähtee. Olishan ne voinut sanoo, mutta tollasille nuorille kakaroille asiat vaan tapahtuu. Andy halusi pienestä pojasta lähtien kansainvälisen uran, ja mitä ne olisi Suomessa tehneet? Toi bändi oli magee juttu, ja me tehtiin kestävä levy. Jos toi bändi ois pysynyt kasassa, me oltais oltu vaan joku köyhän miehen Eppu Normaali."

Pekka Elomaa
Arlan saunassa 2013.
Arlan saunassa 2013.

Arlan saunassa Helsingin Kalliossa 2013.
"Tuttu mesta. Skidinä me lämmitettiin sauna aina lauantaisin. Se oli viikon kohokohta. Vanhemmat teki helvetisti duunia, ja silloin sai relata. Saunan jälkeen mä sain appelsiinin ja vähän sokeria päälle, istuin faijan polvella ja faija luki Välskärin kertomuksia. Se oli se lauantai-illan huuma! Nykyään mun sosiaalinen elämä on aika paljon sitä, että käyn Rytmissä kahvilla ja Hesarilla arkisaunassa tai sitten Arlassa juhlasaunassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit