Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taiteilijoillemme oma talo Italiasta

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Talo Italiasta läheltä Firenzeä on ostettu suomalaisille taiteilijoille. Suomen taiteilijaseura allekirjoitti kauppasopimuksen 101-vuotisjuhlapäivänään. Kyseessä on idyllinen maalaistalo, joka sijaitsee Grassinan kylässä vain kymmenen kilometrin päässä Firenzestä. Sen hankintaa varten saatiin 100-vuotislahjaksi viime vuonna opetusministeriöltä 50.000 markkaa, josta osa käytettiin paikan ostoon, ja loput vie nyt talon korjaus.

Talo on kaksikerroksinen, ja sen alakertaan saadaan kolme tilavaa noin 7x8 metrin suuruista ateljeeta sekä sama määrä makuutiloja.

Talon ympärillä on pieni puutarha, johon on istutettu mm. oliivi- ja persikkapuita. Koska rakennus sijaitsee kukkulalla, on sen ikkunoista ja pihamaalta hyvät näköalat eri suuntiin. Päärakennuksen lisäksi on taiteilijoidemme Italian tontilla ulkorakennus, joka kunnostetaan majoitustiloiksi. Saunan rakentaminen kangastelee myös taiteilijaseuran edustajien mielessä.

Firenze on vilkas ja arvostettu taidekeskus, jonne monet kansainvälisesti tunnustetut taiteilijat eri maista ovat muuttaneet pysyvästikin asumaan. Siellä on mm. taideakatemia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!