Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loftleidirin 90 emännästä on kahdeksan suomalaista

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Tässä kaksi Loftleidirin kahdeksasta suomalaisesta lentoemännästä, Christel Ahonius (vas.) ja Susanne Lindberg.
Tässä kaksi Loftleidirin kahdeksasta suomalaisesta lentoemännästä, Christel Ahonius (vas.) ja Susanne Lindberg.
Reykjavik helmikuussa (M.-L. Heini)

Talo oli tyypillinen asuintalo eräässä niistä uusista asuntoalueista, joita 80.000 asukkaan Reykjavikissa on noussut viiden viime vuoden aikana kuin maasta polkaisten. Harmaaksi rapatun talon ainoaksi erikoisuudeksi ulkoapäin katsellen muodostui tieto, että jos painaa tuon Storagerdi n:o 14:n oven kohdalla olevaa Flugfreijur -merkittyä nappulaa, niin oven avaa suomalainen lentoemäntä. Flugfreijur merkitsee lentoemännät.

Huoneistossa asuu kaikkiaan viisi Loftleidirin kahdeksasta suomalaisesta lentoemännästä. Kaksi heistä oli tuona sateisena iltapäivänä kotosalla valmistautuen lähtemään seuraavana aamuna lennolle Helsinkiin, muut olivat parhaillaan lennoilla, kuka missäkin. Nämä kaksi olivat Titti ja Susanne, tarkemmin sanoen Christel Ahonius ja Susanne Lindberg, molemmat helsinkiläisiä.

He suorittivat viime kesänä Loftleidirin tiiviin emäntäkurssin ja ryhtyivät elokuussa lentämään. Ammatissa on ilmeisesti vielä kosolti uutuuden viehätystä, he puhuvat siitä aivan innoissaan. Tietysti työ on raskasta – Loftleidirin koneet ovat aina täynnä matkustajia, jos meille jää istuinpaikka, nimitämme matkaa lyxmatkaksi, he nauravat – mutta meillä on matkoilla oikeastaan hurjan hauskaa ja matkustajat tuntuvat viihtyvän.

 – Omalaatuisin kokemus näiden kahden nuoren lentoemännän kohdalla on toistaiseksi New Yorkista koneeseen astunut 50-päinen neekerijoukko, joka oli matkalla Amsterdamiin. He ryhtyivät kantamaan tarjottimia emäntien avuksi, soittivat, lauloivat ja rummuttivat ja käyttäytyivät kaiken kaikkiaan kuin lapset muiden matkustajien hilpeydeksi, emännistä puhumattakaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit