Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kekkonen matkusti Intiaan Jarlands-kääty kaulassaan

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Presidentti Kekkonen sai Intian asiainhoitajalta ja rouva M. R. Thadanilta kaulaansa Jarlands-käädyn. Kääty on tehty lähinnä kulta- ja hopeanauhoista ja päättyy sydämen muotoiseen kuvioon, rouva Thadani kertoi.
Presidentti Kekkonen sai Intian asiainhoitajalta ja rouva M. R. Thadanilta kaulaansa Jarlands-käädyn. Kääty on tehty lähinnä kulta- ja hopeanauhoista ja päättyy sydämen muotoiseen kuvioon, rouva Thadani kertoi.

Tasavallan presidentti ja rouva Kekkonen aloittivat eilen pitkän matkansa kohti Intian pääkaupunkia New Delhiä intialaiseen tapaan: presidenttipari sai Intian asiainhoitaja ja rouva M. R. Thadanilta kaulaansa hopea- ja kultanauhoista valmistetun Jarlands-käädyn.

 – Presidenttiä kuljettava DC-6B tyyppinen kone on rakennettu erikoisesti pitkänmatkanlentoja varten. Viime vuonna sillä lennettiin maapallon ympäri. Koneessa on tehty lukuisia sisustusmuutoksia ja mm. on hankittu sängyt presidenttiparia varten. Presidenttiparilla on oma osastonsa. Kaikki istuimet ovat ensimmäisen luokan istuimia. Presidentti Kekkosen kerrotaan varustautuneen tälle matkalle hyvin täydellisellä pukuvalikoimalla johon kuuluu mm. valkoinen smokki sekä pari ohutta hellepukua. Intiassa on runsaasti lämpöasteita, mutta mukaan on myös otettava talvivaatteita, sillä Intian kesän vastapainoksi Moskovassa ja Leningradissa on talvi.

 – Presidentti ja rouva Kekkonen matkustavat Intiassa noin 3.500 kilometriä. Parin päivän virallisen ohjelman jälkeen Delhissä alkaa laaja Etelä-Intian kiertomatka. Tällöin ohjelmassa ovat metsästysretki viidakossa sekä käynnit Agrassa, Madrasissa, Bangaloressa, Aurangabadissa ja Bombayssa, missä kymmenen päivää kestävä vierailu päättyy. Delhissä Kekkonen asuu Rashtrapatikaan palatsissa, entisessä varakuninkaan palatsissa. Palatsi on nykyisin Intian presidentin asunto. Intian pääkaupungissa presidentti laskee seppeleen suurten Intian valtiomiesten Gandhin ja Nehrun muistomerkeille. Delhin yliopistossa Kekkonen saa lakitieteen kunniatohtorin arvon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit