Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kerranhan sitä vain naimisiin mennään!" – Raggarimorsian antaa vertaistukea toista kertaa avioituville

Minna Dufton loi kapinoivan morsianhahmon, kun hän oli itse menossa toista kertaa naimisiin

Ihmiset
 
Hanna Reinikainen
Markus Jokela HS
Raggarimorsiamen synty yllätti Minna Duftonin itsensäkin. "Tuntui kuin minut olisi kytketty sähkövirtaan, kun hahmo syntyi."
Raggarimorsiamen synty yllätti Minna Duftonin itsensäkin. "Tuntui kuin minut olisi kytketty sähkövirtaan, kun hahmo syntyi." Kuva: Markus Jokela HS
Palstalla kirjoitetaan häistä ja kaikesta niihin liittyvästä.

"Kerranhan sitä vain naimisiin mennään!"

Häälehtimyyjän sanat jäivät kaikumaan Minna Duftonin, 37, päässä. Huolettoman kuuloinen kommentti osui syvälle, sillä Dufton kipuili sen kanssa, että järjesteillä olivat hänen toiset häänsä. Kun Dufton alkoi kuulla samaa lausetta yhä uudelleen ja uudelleen, hänellä kilahti.

"Mietin, miten vielä näinä aikoina voi tuntua siltä, että hävettää ja täytyy selitellä itseään ja ikäänsä, kun menee toista kertaa naimisiin. Unelma tietysti on, että naimisiin mennään vain kerran, mutta tilastotkin kertovat, että toista kertaa avioituvia on yhä enemmän", Dufton pohtii.

Artikkeliin liittyvät

Kilahdus johti siihen, että viime vappuna ilmoille putkahti Raggarimorsiamen hahmo. Raggarimorsian on Duftonin sivupersoona – kapinallinen, pinkkitukkainen, toisella kierroksella oleva "kierrätetty morsian", joka pitää blogia ja riekkuu sosiaalisessa mediassa.

Anarkistinen Raggarimorsian ei kuorruta häitä sokerilla, vaan edustaa omien sanojensa mukaan enemmän "korppujauho-osastoa". Raggarimorsiamen maailmassa kaiken ei tarvitse olla loppuun asti viilattua ja hääahdistuksenkin voi näyttää avoimesti.

"Raggarimorsian edustaa persoonallista ja elämää nähnyttä morsianta. Hahmo on osoitus siitä, että kompuroimallakin voi päästä onneen."

Hahmonsa avulla Dufton haluaa rohkaista uudelleen avioituvia. Toiset häät ovat Duftonin mielestä uusi mahdollisuus, eikä toista kertaa asialla olevien "encore-parien" pitäisi joutua järjestelemään juhliaan häntä koipien välissä. Ensimmäisten häiden muistot aiheuttavat monille ahdistusta, Duftonin mielestä turhaan.

"Minulle toisissa häissäni aiheutti etukäteen kauhua se, että avioiduin samassa kirkossa kuin ensimmäisellä kerralla. Pelkäsin, että mieleeni tulvii muistoja ensimmäisistä häistäni. Kaasoni kuitenkin sai minut ymmärtämään, ettei paikoille ja päivämäärille pidä antaa liikaa merkityksiä. Kun vihkimisen hetki sitten tuli, en miettinyt mitään aiempia tapahtumia."

Raggarimorsiamen piti aluksi olla vain muutaman kuukauden mittainen projekti, joka olisi päättynyt Duftonin viime elokuussa vietettyihin häihin. Pian Dufton huomasi, että häät ovat aihe, joista kumpuaa aina vain lisää herkullista materiaalia.

Blogin pito siis jatkuu, minkä lisäksi Raggarimorsian on alkanut tehdä keikkoja muun muassa häämessuilla. Ja ensi syksynä häneltä ilmestyy kirja, Raggarimorsiamen hääopas. Dufton onkin alkanut tituleerata itseään ammattimorsiameksi.

"Tämä on ollut minulle hyvin vapauttava kokemus, jonka myötä olen saanut revitellä ihan kunnolla. Olen ollut aiemmin jopa vähän estynyt, mutta Raggarimorsiamen kautta olen löytänyt itsestäni ihan uusia puolia."

 

Raggarimorsian esiintyy tänään lauantaina Love Me Do -häätapahtumassa Turun VPK-talolla (Eskelinkatu 5, Turku). Raggarimorsiamen blogia voi lukea osoitteessa www.raggarimorsian.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit