Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esifeministisen poplaulajan suurin hitti oli It's My Party

Lesley Gore 1946–2015

Ihmiset
 
Lesley Gore
Lesley Gore

Yhdysvaltalainen poplaulaja, näyttelijä ja lauluntekijä Lesley Gore kuoli 16. helmikuuta New Yorkissa keuhkosyöpään. Gore oli 68-vuotias.

Lesley Gore, alkuperäiseltä nimeltään Lesley Sue Goldstein, syntyi New Yorkissa 2. toukokuuta 1946. Hänen isällään oli menestyvä lastenvaatteita ja uimapukuja valmistava yritys.

16-vuotias Gore levytti vuonna 1963 maineikkaan jazzmuusikon ja tuottajan Quincy Jonesin tuottaman kappaleen It's My Party, josta tuli valtaisa menestys. Muita Goren 1960-luvun hittejä olivat Judy's Turn to Cry, She's A Fool ja You Don't Own Me, jota on pidetty eräänlaisena esifeministisenä poplauluna.

Gore esiintyi näyttelijänä muun muassa Batman-televisiosarjassa ja teki hittilevyjä aina vuoteen 1967 asti. Sen jälkeen hän esiintyi konserteissa ja teki kappaleita muille artisteille.

Vuonna 1980 hän sävelsi yhdessä veljensä Michaelin kanssa musiikkia Fame-elokuvaan ja päätyi sitä kautta Oscar-ehdokkaaksi. Michael-veli voittikin tuolloin parhaan alkuperäislaulun Oscarin Famen tunnuskappaleesta.

Lesley Gore jatkoi uraansa 2000-luvulle. Hän levytti kaikkiaan tusinan verran albumeja, joista viimeinen ilmestyi 2005. Vuodesta 2004 hän työskenteli juontajana tv-ohjelmassa In the Life, joka käsitteli seksuaalisia vähemmistöjä. Seuraavana vuonna Gore myönsi julkisesti olevansa lesbo. Goren ja hänen kumppaninsa, korusuunnittelija Lois Sassonin suhde kesti 33 vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit