Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ufologi kirjoitti bestsellerin

Rauni-Leena Luukanen-Kilde 1939–2015

Ihmiset
 
Rauni-Leena Luukanen-Kilde
Rauni-Leena Luukanen-Kilde

Ufologi, kirjailija ja lääkäri Rauni-Leena Luukanen-Kilde (o.s. Valve) kuoli Vaasassa 8. helmikuuta. Hän oli 75-vuotias, syntynyt 15. marraskuuta 1939 Värtsilässä.

Luukanen-Kilde aloitti lääketieteen opinnot Oulussa ja valmistui lääkäriksi Turusta vuonna 1967.

Hän työskenteli kansainvälisissä tehtävissä Indonesiassa ja Malesiassa. Lapin lääninlääkärinä hän työskenteli vuoteen 1985 saakka, jolloin hän joutui Rovaniemellä vakavaan auto-onnettomuuteen. Lääninlääkärin virasta hän jäi eläkkeelle kahden vuoden sairasloman jälkeen 1987.

Suomalaiset oppivat tuntemaan Luukanen-Kilden viimeistään vuonna 1982, jolloin hänen esikoisteoksensa Kuolemaa ei ole ilmestyi.

Bestselleriksi osoittautunut teos käsitteli muun muassa ruumiistairtautumiskokemuksia ja kuolemanjälkeistä elämää.

Kosmisiin teemoihin Luukanen-Kilde paneutui seuraavassa teoksessaan Tähtien lähettiläs (1991), joka hänen mukaansa syntyi automaattikirjoituksella muutamassa päivässä. Teos oli eräänlainen vieraan sivilisaation näkökulmasta ihmiskunnalle suunnattu nuhdesaarna.

Luukanen-Kildestä sukeutui suosittu kirjailija ja luennoitsija maamme rajojen ulkopuolellakin.

Vaikka kirjat möivät ja kiinnostivat, entisen lääkärin ajatukset kohtasivat paljon vastustusta ja suoranaista pilkantekoakin.

Ufomiehiä sukuelinten kimpussa – WSOY:n huuhaa-uutuus on "fiktiivistä tietokirjallisuutta", HS otsikoi Tähtien lähettiläs -kirjan arvion kesällä 1991.

Luukanen-Kildeä laajamittainen kritiikki ei sanottavammin loukannut.

"Edelläkävijöitä on aina pidetty hulluina", hän sanoi Pohjolan Sanomille antamassaan 70-vuotishaastattelussa.

Luukanen-Kilde oli vahvatahtoinen nainen, joka teki jonkinasteisen vaikutuksen jopa hänen väitteisiinsä skeptisesti suhtautuneisiin kansalaisiin.

"Kerran hypnoosissa minulta kysyttiin, millaisena pidän itseäni. Näin seitsenkerroksisen jäänmurtajan, joka murskasi jäätä, ja pienemmät veneet tulivat perässä", hän kuvaili mielenlaatuaan Mediuutisten haastattelussa kesäkuussa 2007.

Samana vuonna ilmestyi hänen kirjallinen joutsenlaulunsa Salatut maailmamme. Teoksessa Luukanen-Kilde esitteli dystooppisen näkemyksensä maailmaa hallitsevasta salaliitosta ja sen takaa löytyvästä salaperäisestä "organisaatiosta". Opus käsitteli hengästyttävään tyyliin modernien salaliittoteorioiden perusteemoja: mikrosiruja, rokotteita ja mielenhallintaa.

Pohjolan Sanomien haastattelussa Luukanen-Kilde kertoi myös selvänäkijän aikanaan ennustaneen, että hän kirjoittaisi bestsellerin, joutuisi pahaan auto-onnettomuuteen ja lopulta kuolisi lämpimässä maassa, jossa on valkoisia tasakattoisia taloja.

Viimeinen kohta meni väärin.

Luukanen-Kilde asui toisen aviomiehensä, norjalaisdiplomaatti Sverre Kilden (1934–1996), kanssa vuosikaudet Sveitsissä ja Norjassa.

Kuolemaa Luukanen-Kilde kielsi pelkäävänsä, koska uskoi tajunnan jatkavan matkaansa ruumiista toiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?