Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Suuri vastuu otettaessa lapsi sosiaalihuoltoon"

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Sosiaalilautakunnille on annettu suuri valta päättää ihmisten asioista. Voidaan puuttua asiakkaan normaaleihin perhesuhteisiin ja ottaa vanhemmilta valta päättää lastensa huoltoa ja kasvatusta koskevista asioista, kuten tapahtuu, jos lapset otetaan sosiaalilautakunnan huostaan kodin ulkopuolella kasvatettaviksi. On selvää, että näin suurta valtaa on käytettävä harkiten, totesi piiritarkastaja Olavi Maijala esitelmöidessään lauantaina Kuopiossa läänin sosiaalihuollon opinto- ja neuvottelupäivän yhteydessä.

Päteviä sosiaalityöntekijöitä ei tällä hetkellä ole riittävästi, sillä sairausvakuutus veti huomattavan osan tämän alan työntekijöistä piiriinsä. Tilannetta yritetään korjata järjestämällä yhteiskunnallisessa korkeakoulussa ylimääräinen sosiaalialan työntekijäin kurssi. Piiritarkastaja Maijala suositteli myös kahdessa kirkon ylläpitämässä laitoksessa koulutettavien työntekijäin sijoittamista sosiaalihuollon työntekijöiksi, lähinnä sosiaalitarkkailijoiksi.

Inhimillisen hädän ja puutteen torjunta on suomalaisessa yhteiskunnassa vielä vuonna 1965 varsin kirjava. Tämä johtuu siitä, että torjuntatyöstä lakiemme perusteella vastaavien kuntien suorittaman sosiaalihuollon voimasuhteet ovat erilaiset. Vanhentunut organisaatio ei kuitenkaan enää saisi olla esteenä turvattomaan asemaan joutuneiden ihmisten auttamistyössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit