Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Eljas Erkko kuollut

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja, ministeri Eljas Erkko kuoli myöhään lauantai-iltana, helmikuun 20. pnä Helsingissä Kivelän sairaalassa pitkäaikaisen sairauden murtamana. Hän oli 69-vuotias.

Eljas Erkko vaihtoi diplomaatin uransa sanomalehtimiehen uraan v. 1927 siirtyessään isänsä kuoltua Helsingin Sanomain johtoon, millä paikalla hän suoritti meidän oloissamme ainoalaatuisen mittavan elämäntyön. Helsingin Sanomat oli hädin tuskin selviytynyt alkuvaikeuksistaan kun se joutui Eljas Erkon käsiin.

 – Sanomalehdenkustantajana hän osoitti pettämätöntä kaukokatseisuutta ja todellisuudentajua. Uudistuksiin, olivatpa ne teknillistä tai lehden sisältöön liittyvää laatua, on käyty rohkeasti käsiksi ja tässä mielessä Helsingin Sanomat on kerran toisensa jälkeen ollut meikäläisessä sanomalehtimaailmassa tiennäyttäjänä. Helsingin Sanomain lisäksi perustettiin Mäntsälän kapinan luomassa tilanteessa yhä lisääntynyttä uutistarvetta tyydyttämään Ilta-Sanomat. Näiden rinnalle on ilmestynyt sarja aikakausjulkaisuja ja kuvatoimisto joiden keskittäminen yksiin kortteleihin yhdessä Sanoma Osakeyhtiön päivälehtien kanssa on tehnyt Ludviginkadusta Helsingin varsinaisen lehtikadun. Ludviginkadusta on muodostunut käsite, aivan samoin kuin Eljas Erkosta, jolle Suomen sanomalehdistön historiassa kuuluu oma, merkittävä sijansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit