Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkean tason kotimainen Kellariteatterin koetinkivenä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Sylvi Salonen, Lauri Komulainen ja Ossi Kostia Eeva-Liisa Mannerin "Uuden vuoden yössä" TTT:n Kellariteatterissa.
Sylvi Salonen, Lauri Komulainen ja Ossi Kostia Eeva-Liisa Mannerin "Uuden vuoden yössä" TTT:n Kellariteatterissa. Kuva: Lehtikuva

Keskustelu kotimaisesta näytelmästä tuntuu usein aivan tuskallisenkin voimattomalta kiertäessään umpikehäänsä, etsiessään ja ehdotellessaan erilaisia apukeinoja, vaatiessaan - niinkuin pitääkin - jokaista pieneenkin optimismiin viittaavaa itua, syytellessään ja puolustellessaan. Tämän tajuaa sitäkin selvemmin, kun keskustelun keskeen sitten kerran ilmestyy kotimainen näytelmä, joka on keskustelun ulko- ja yläpuolella. Jolla on oma arvonsa ja painonsa kirkkaasti ja ehdottomasti, ilman jos-, mutta-, kun-, kuitenkin-, siihen nähden että-sanaston tukea.

Eeva-Liisa Mannerin uuden näytelmän tasoista tekstiä teatterimme eivät oman maan kirjoittajilta ole saaneet aikoihin: tämä käsitys ei varmasti ole liioiteltu. "Uuden vuoden yö" on korkean tason taiteilijan kirjoittama näytelmä, jota leimaa persoonallisuuden itsenäisyys, voima ja kypsyys. Se pureutuu aikamme keskeisiin ilmiöihin, ei kapeaan rajattuna lähiosoitteiden "ajankohtaisuutena", vaan kantovoimaisena ja merkityksekkäänä näkemyksenä ilmiöistä, niiden tutkimisena ja punnitsemisena. Ja se on näytelmä, se on dramatiikkaa.

Tampereen Työväen Teatterilla oli onni vihkiä uusi Kellariteatterinsa harvinaisissa olosuhteissa: korkeat mitat täyttävän uuden suomalaisen näytelmän kantaesittäjanä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit