Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päällikkö vei läpi tv:n siirtymistä digiaikaan

Riitta Kontula 1947–2015

Ihmiset
 
Aili Paastela Marja-Leena Mansala
Riitta Kontula
Riitta Kontula

Viestintäpäällikkö Riitta Kontula (o.s. Lindroos) kuoli Helsingissä 20. tammikuuta haimasyövän uuvuttamana. Hän oli 67-vuotias, syntynyt 26. kesäkuuta 1947 Vaasassa.

Kontula teki mittavan uran Yleisradion palveluksessa. Hän tuli Yleisradioon lokakuussa 1969 ja ehti noin 30 vuoden aikana työskennellä tiedotustoimittajana, toimituspäällikkönä ja pitkään yhtiön tiedotuspäällikkönä.

Ylen yhtiöitettyä jakelutekniikkansa Kontula siirtyi vastaperustetun Digitan palvelukseen ja jäi sieltä eläkkeelle lokakuun alussa 2007.

Digitassa Kontula työskenteli viestintäpäällikkönä ja vastasi yhtiön sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä.

Kontulan työskentelyä leimasi Suomen siirtyminen analogisesta digitaaliseen televisioon. Digitalla oli keskeinen rooli digisiirtymän eri vaiheista tiedottamisessa niin median, kuluttajien kuin toimialankin kannalta.

Viimeisenä mieluisana työtehtävänään Kontula oli mukana viemässä läpi television siirtymistä digiaikaan.

Digi-tv:n toimintaa koordinoimaan nimitettiin 2006 työryhmä, ja Kontula oli työryhmässä Digitan edustajana projektipäällikkönä.

Kontula teki ryhmässä merkittävää työtä myös kouluttaessaan vanhuksia opastavia digi-tv-avustajia. Kontulan laajat kontaktit toimialalta olivat työryhmälle korvaamattomat. Hänet muistetaan lämpimänä, positiivisena ja kannustavana kollegana ja esimiehenä.

Kontula matkusti mielellään, ja Lappi oli hänelle erityisen tärkeä. Lapin kevään hiihtomatkat ja syksyn ruskaretket kuuluivat vuosikymmeniä hänen ohjelmaansa.

Sairastumisestaan huolimatta hän teki viime syyskuussa perinteisen ruskaretkensä, tosin vähän lyhennettynä ja kevennettynä.

Suomen ulkopuolella rakkain kohde oli Nepal.

Kontulalla oli paljon hyviä ystäviä, mutta erityisen läheiset välit hänellä oli lapsuutensa perheeseen.

Sisartensa lapsille Riitta oli rakas ja läheinen aikuinen, aina valmis auttamaan ja kannustamaan. Heidän lapsilleen Riitta oli ihana "Jättis", jonka kanssa oli aina hauskaa.

Aili Paastela
Marja-Leena Mansala
Kirjoittajat ovat Riitta Kontulan ystävä ja sisar.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit