Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalaisoikeusmarssia järjestetään Alabamassa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Selma, Alabama, 1. 3. (STT—Reuter)

Nobelin palkinnon saajan Martin Luther Kingin johtamat kansalaisoikeuksien puolustajat ryhtyvät maanantaina tähän saakka suurimpaan hyökkäykseensä Alabaman neekereitä syrjivää äänioikeusjärjestelmää vastaan. He suunnittelevat joukkomarssia Selmassa sekä muissa osavaltion kaupungeissa. King palaa Selmaan Kaliforniasta ottaakseen osaa mielenosoitukseen.

Neekereiden äänestysrekisteröintikampanjan jatkuessa nyt seitsemättä viikkoa Selman ja Marionin kaupunkien kauppiaat ilmoittivat kärsivänsä boikotista, johon neekerit ovat ryhtyneet johtajiensa kehotuksesta. Neekereitä on kehoitettu ostamaan vain sitä, mitä he tarvitsevat erittäin kiireellisesti.

Kansalaisoikeuksien puolustajat ovat asettaneet vartijoita muutamien liikkeiden ulkopuolelle, ja katumielenosoitukset ovat pitäneet muut kauppiaat loitolla. Marionissa neekereiden ostospäivä on perinteellisesti lauantaina, mutta kadut olivat melkein tyhjiä viime viikonlopun aikana.

Neekerit ovat enemmistönä Alabamassa, mutta ovat vain pieni prosentti sen äänestäjistä.

Los Angelesissa neekerijohtaja Martin Luther King vetosi Mustiin muslimeihin ja murhatun neekerijohtajan Malcolm X:n kannattajiin kehoittaen heitä sovintoon, ilmoitti AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!