Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salpausselkä pukeutuu kisa-asuun jo 40. kerran

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
HS
Ratatoimikunta suorittamassa vaativaa työtään Tiirismaan maastossa. Taustalla seuraa ratamestari Viljaranta miestensä työn edistymistä.
Ratatoimikunta suorittamassa vaativaa työtään Tiirismaan maastossa. Taustalla seuraa ratamestari Viljaranta miestensä työn edistymistä. Kuva: HS
Lahti , tiistaina (ALi)

Paljon lunta ja hyvät ladut Tiirismaan maastossa

Tulevan suuren hiihtojuhlan lähestyminen on lyönyt leimansa katukuvaan muutenkin kuin sinivalkoisin julistein. Samalla kun ensimmäiset osanottajat viettävät iltapäivähetkiään kaupungilla ostoskääröt kainaloissa soristen näyteikkunoiden tuntumassa täyttävät ensimmäiset turistitkin illansuussa kantakahvilat värikkäissä hiihtotamineissaan.

 – Herkeämättä ovat latupartiot hanganneet kisalatuja. Ratamestari Ilman Viljarannan johdolla on tehty suuri työ maastossa, jossa on syksyn aikana suoritettu perusteellinen raivaus ja ratojen mittaus. Tämä valmistustyö on käyty läpi joka vuosi ennen lumen tuloa ja niin ovat reitit selvänä varsinaisia latutöitä varten, jotka ratatoimikunta vahvan sotilasavun turvin on suorittanut. Vaikka nykyinen ratamestari Ilmari Viljaranta edustaakin nuorempaa polvea näissä tehtävissä, ovat toimikunnan jäsenet kaikki kokeneita, yli 20 vuotta mukana ollutta joukkoa, josta ennen muita voidaan mainita entinen ratamestari Bertil Luode, joka Salpausselän kisalatuja on suunnitellut ja varsinaisen perusladun luonut yli 40 vuoden ajan, siis Salpausselän hiihtojen syntysanoista alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit