Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehitysongelma

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Suomessa otetaan mielellään kantaa ja tuomitaan rotusyrjintä. Tehdään kirjelmiä ja hyväksytään julkilausumia esimerkiksi Etelä-Afrikan tai Yhdysvaltain neekerien puolesta valkoihoisten sortoa vastaan. Tällaisesta toiminnasta saattaisi sivullinen päätellä, että asiat meillä ovat kohdallaan.

Mutta näinhän ei aina ole. Mustalaiskysymystä ei ole hoidettu asianmukaisella tavalla, ja lappalaistenkin olosuhteissa olisi tiettävästi kohentamisen varaa.

Mustalaisongelma muodostaa jatkuvasti maassamme vaikean ja ratkaisemattoman kysymyksen, jopa siinä määrin, että voidaan puhua maamme omasta kehitysongelmasta, kerrotaan mustalaislähetyksestä, joka on jättänyt sosiaaliministeriölle suunnitelman uuden alueellisen organisaation perustamiseksi kysymyksen hoitoa varten.

Mustalaisia on Suomessa vajaat 5.000. Heidän parissaan työskentelevän työntekijän asema ei ole helppo. Valkoisen väestön välttelevä ja ennakkoluulojen värittämä suhtautuminen on edelleen hallitseva. Tähän kuuluu myös haluttomuus puuttua mustalaisasioihin.

Siitä huolimatta että valtio kaksi kertaa on asettanut komitean tutkimaan ongelmaa, eivät parannusehdotukset ole johtaneet käytännöllisiin toimenpiteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!