Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruokatoimittaja loi reseptejä kotien pöytiin

Kiia Renko 1965–2015

Ihmiset
 
Jenny Savikko
Kiia Renko
Kiia Renko

Ruokatoimittaja Kirsi-Marja "Kiia" Renko kuoli 5. helmikuuta sairauden uuvuttamana Helsingissä. Hän oli 49-vuotias, syntynyt 24. elokuuta 1965 Sippolassa.

Renko aloitti ruokatoimittajan uran avustamalla Kotiliettä. Koti ja keittiö -lehden ruokatoimittajana hän aloitti vuonna 1998 ja siirtyi Kodin Kuvalehteen 2001. Hän teki viime vuoden loppupuolelle asti ruokajuttuja lähes jokaiseen Kodin Kuvalehteen. Lukijat arvostivat Renkon tarkkoja ja kekseliäitä reseptejä.

Suomen suurimman naistenlehden ruokatoimittajana Kiia Renko vaikutti merkittävästi suomalaiseen ruokakulttuuriin ja siihen, mitä kodeissa kokattiin. Hänellä oli taito kehittää helppoja ja maistuvia reseptejä.

Renko oli henkeen ja vereen ruokaihminen, mutta arvosti myös vähemmän alaa harrastaneita. Oli vapauttavaa, kun niin pätevä emäntä herkutteli kaupan pitsalla perjantai-iltana. Renko oli paitsi kotitalousopettaja, myös lentoemäntä ja fysioterapeutti, mutta ruoan laittaminen ja reseptien kokeileminen veivät mennessään.

Työyhteisössä ja lähipiirissään Kiia Renko oli ystävä, joka verkostoi muut yhteisöksi. Hänen upeat kuvauskakkunsa syötiin toimituksessa aina yhdessä. Parhaat ideat syntyivät kotoisasti leipomusten ääressä.

Renko ei vain puhunut siitä, kuinka tärkeitä ystävät ovat, vaan hän myös toimi sen mukaan.

Renko rakasti hömppää. Hän tiesi kaiken tietämisen arvoisen lempijulkkiksistaan ja kuninkaallisten uusista vauvoista. Ja koirista, vaikka ne olivat hänelle kaikkea muuta kuin hömppää.

Jokainen, joka tapasi hänen Amandansa tai Onninsa, tiesi millainen kultakimpale kehittyy huolella ja hellyydellä kasvatetusta labradorinnoutajasta.

Renko oli lapseton, mutta ei perheetön. Hänellä oli valtava läheisten joukko. Hän kestitsi jatkuvasti muita, piti koirasynttäreitä ja kummilapsijuhlia ja juhli ystäviensä kanssa.

Renko näki marraskuun harmaassakin auringon ja kesän. Hän oli optimisti ja keskittyi vain elämän positiivisiin asioihin. Sairautensa aikana hän halusi keskittyä elämään, rakastamansa työn tekoon ja tulevaisuuteen.

Jenny Savikko
Kirjoittaja on Kiia Renkon työtoveri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit