Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen orkesterinjohtaja Anton Letkiss on letkajenkan isä!

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Arvovaltainen amerikkalainen aikakauslehti Time kertoo viimeisimmässä numerossaan letkajenkan tarinan ja paljastaa sen suomalaisia suuresti hämmästyttävän seikan, että letkajenkan isä on suomalainen orkesterinjohtaja nimeltä Anton Letkiss, jonka "levytys on tehnyt vanhan suomalaisen piiritanssin letkajenkan tunnetuksi Pariisissa viime joulukuussa. Letkajenkka (yhdellä k:lla) ja Antonin sukunimi yhdistettyinä ovat yhtä kuin 'letkiss'."

Time kertoo: tanssijat ovat kahdessa rivissä, miehet toisella puolella ja naiset toisella – hyppy eteen, hyppy taakse, hop-hop-hop ja sitten suukko-suukko-suukko. Sen jälkeen molemmat jonot kääntyvät niin, että partneriksi tulee aina uusi henkilö.

Lehden tietämän mukaan Münchenin viime viikolla loppuneissa karnevaaleissa tanssi sai myrskyisän suosion, huolimatta eräistä moralisteista ja terveysviranomaisten närkästyksestä.

– Letkiss huipentuu sellaiseen intiimisyyteen, joka olisi aikaisemmin järkyttänyt jokaista, julistaa suutelemisoperaatiota kauhisteleva moralisti.

Lääkärikunta taas on esittänyt huolestumisensa aasialaisen leviämisestä tämän uuden suusta-suuhun menetelmän välityksellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit