Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talousosaaja oli Linnanmäen johdossa 30 vuotta

Erkki Kaski 1929–2015

Ihmiset
 
Kalle Justander Kalevi Kaski
Erkki Kaski
Erkki Kaski

Ekonomi Erkki Kaski kuoli lyhyen sairauden jälkeen 20. helmikuuta Helsingissä. Hän oli 85-vuotias ja syntynyt Alavudella 15. syykuuta 1929. Kun perhe muutti Vaasaan, siitä tuli Kaskelle rakas koti- ja koulukaupunki.

Kaski valmistui ekonomiksi Helsingin Kauppakorkeakoulusta 1953. Työuransa hän aloitti Yhdyspankissa ja Suomen Väestönsuojelujärjestössä.

Ura jatkui Lasten Päivän Säätiön omistamassa Linnanmäen huvipuistossa, kun hänet 1962 kutsuttiin apulaisjohtajaksi vastaamaan säätiön ja Linnanmäen taloudesta. Hänestä tulikin tärkeä työpari toimitusjohtajana toimineelle Bo Ekelundille. Työparin tiivistä yhteistyötä kesti 25 vuotta. Sinä aikana Linnanmäki kehittyi kävijämäärältään Suomen suosituimmaksi matkailukohteeksi ja lastensuojelujärjestöjen saamat tuotto-osuudet kasvoivat moninkertaisiksi.

Kaskesta tuli säätiön varatoimitusjohtaja 1979 ja toimitusjohtaja 1987. Toimitusjohtajana hän ehti työskennellä neljä vuotta ennen eläkkeelle siirtymistään.

Kaski oli Linnanmäen johtotehtävissä kaikkiaan 30 vuotta. Kasken vahvuus säätiön johdossa oli hänen taloudellinen osaamisensa. Hän osasi arvioida kehityshankkeisiin liittyviä mahdollisuuksia ja riskejä sekä taloudellista kannattavuutta.

Kaski oli innokas luonto- ja järjestöihminen. Isän suojeluskuntataustaa seuraten hän liittyi Vaasan Sotilaspoikiin. Kun Suojeluskuntajärjestö sotien jälkeen lakkautettiin, hän liittyi partiolippukunta Vaasan Metsäveikkoihin.

Metsäveikkojen kautta syntyi myös Kasken läpi elämän kestänyt Lapin harrastus. Lippukunta rakensi Äkäslompoloon oman Ylläsmajansa, jossa pidettiin lukuisia talvi- ja kesäleirejä.

Metsäveikkojen ohella Kaski oli aktiivisesti mukana Huopalahden Lions Clubissa, reserviupseerien toiminnassa ja Vaasan entisten lyseolaisten yhdistyksen Velyn toiminnassa.

Hän oli myös bibliofiili, kirjojen ystävä ja keräilijä, jonka kotikirjastossa erityismaininnan ansaitsee 1 400 kirjan Lappi-kokoelma.

Luonto ja perhe olivat hänelle aina tärkeitä. Ehkä tästä johtui, että molemmista tyttäristäkin tuli biologian opettajia.

Lapsenlapset olivat Erkille ja hänen vaimolleen Sirkalle sydämenasia. Vielä aivan viime vuoden loppuun asti he osallistuivat kahden nuorimman lapsenlapsensa hoitoon, aina kun vanhemmat työesteiden vuoksi apua tarvitsivat.

Kalle Justander
Kalevi Kaski
Kirjoittajat ovat Erkki Kasken
ystävä ja veli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!