Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkustajien tullitarkastus puna-vihreä- järjestelmällä?

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Uusi kahden käytävän eli vihreän ja punaisen valon järjestelmä on suunnitteilla ulkomailta Suomeen saapuvien matkustajien tullitarkastusta varten. Tämä järjestelmä saattaa parhaassa tapauksessa tulla voimaan jo alkavana kesämatkailukautena vilkkaimmissa paikoissa eri puolilla maata.

Tullihallituksen pääjohtaja Niilo Saarnio kertoi lehdellemme, että tutkittavana oleva järjestelmä, jonka kaltainen on käytössä mm. eräin paikoin muissa pohjoismaissa, nopeuttaisi matkustajien tullitarkastusta huomattavasti.

Vilkkaimmilla lentoasemilla ja satamissa olisi tämän järjestelmän mukaan tullissa matkustajia varten kaksi käytävää, joista loinen olisi merkitty vihreällä ja toinen punaisella valolla.

Sellaiset matkustajat, jotka katsoisivat, ettei heillä ole mitään tullattavaa, kulkisivat "vihreän käytävän" kautta periaatteessa ilman tullitarkastusta.

"Punainen käytävä" olisi tullattavaa tavaraa mukanaan tuovia matkustajia varten.

Vaärinkäyttömahdollisuuksien supistamiseksi "vihreällä käytävällä" toimitettaisiin pistokoeluontoisia tarkastuksia ja jos matkustaja näissä "palaa", olisi rangaistus ankara.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit