Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sartre adoptoi lehtensä elokuva-arvostelijan

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Pariisi, 17. 3. (Veikko Pajunen)

59-vuotiaasta kirjailija-filosofista Jean-Paul Sartresta, joka viime syksynä kieltäytyi vastaanottamasta Nobelin kirjallisuuspalkintoa, tuli isä Seinen departementin siviiliasiainoikeuden keskiviikkona tekemällä päätöksellä.

Oikeus hyväksyi Sartren anomuksen, että hän saisi adoptoida 28-vuotiaan algerialaissyntyisen Arlette Elkaimin, joka on useita vuosia toiminut hänen sihteerinään ja elokuva-arvostelijana hänen johtamassaan Temps Modernes-aikakausilehdessä.

Pariisin kirjallisessa maailmassa Sartren päätös adoptoida itselleen ottotytär on herättänyt tiettyä huvittunutta hämmästystä, sillä sen katsotaan sotivan kirjailijan kauan julistamia periaatteita vastaan, joiden mukaan hän kirjallisen ja poliittisen vapautensa säilyttääkseen on aina halunnut välttää perhe- ja muita siteitä.

Nobel-kirjailijan uskotaan kuitenkin halunneen nyt varmistaa, että hänen kuolemansa jälkeen hänen kirjallinen jäämistönsä ja tekijänoikeutensa jäävät "oikeisiin" käsiin ilman, että hänen läheisimmän ystäväpiirinsä ulkopuolella olevat henkilöt voisivat niitä väärinkäyttää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit