Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kihlakunnansyyttäjä tunsi prosessioikeuden

Lasse Ylevä 1983–2015

Ihmiset
 
Timo Enroth
Lasse Ylevä
Lasse Ylevä

Kihlakunnansyyttäjä Lasse Ylevä kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen Hämeenkyrössä 22. helmikuuta. Hän oli 31-vuotias, syntynyt 5. heinäkuuta 1983 Hämeenkyrössä.

Ylevä oli hyvä ystävä ja arvostettu kollega, jonka intohimo oli työnteko. Työmoraalin ohella hänellä oli älykkään ja laajasti sivistyneen ihmisen huumorintaju. Mikään ei ollut Ylevälle pyhää, mutta osuvimmassakin huulenheitossa oli mukana lämmin hymy.

Ylevä oli jo opiskeluaikanaan harjoittelijana valtakunnansyyttäjänvirastossa ja Helsingin syyttäjänvirastossa.

Valmistumisen ja auskultoinnin jälkeen Ylevä aloittikin apulaissyyttäjänä Helsingin syyttäjänvirastossa 2009. Hän työskenteli apulaissyyttäjäkautensa jälkeen kihlakunnansyyttäjänä viime vuoteen saakka.

Ylevä oli yli vuoden Helsingin syyttäjänviraston rikosten esikäsittely-yksikön vastuusyyttäjänä. Joulukuussa 2014 hän jäi virkavapaalle ja siirtyi Helsingin hovioikeuden hovioikeudenviskaaliksi toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan tuomarin tehtävistä.

Ylevän innostus ja tietämys prosessioikeuden kiemuroista johti moniin pitkiin ja syvällisiin keskusteluihin kollegoiden kanssa. Monet kerrat keskustelut päättyivät raikuvaan nauruun hänen keventäessään tunnelmaa huumorillaan.

Lassen kanssa keskustellessa tunteille annettiin sopivasti tilaa ja asiat laitettiin järjestykseen. Terapioitiin huolet ja avioerot, suunniteltiin tulevat hankkeet. Asunnoton opiskelukaveri taisi viihtyä Lassen sohvalla yli vuoden.

Opiskeluaikana Ylevä oli päätoimittajana muun maussa Lapin yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestön Digesta-lehdessä. Hänen tekstinsä osuivat tyylillisesti johonkin brittihuumorin ja ylipäällikön päiväkäskyjen välimaastoon.

Ylevä oli kiinnostunut politiikasta ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnista. Hän oli aktiivinen partiolaisissa, opiskelijaelämässä ja Hämeenkyrön kunnallispolitiikassa.

Juristille yksi tärkeimpiä oikeuslähteitä lain ohella on puhelin: iso joukko lakimieskollegoja turvautui päivittäin Ylevän nopeisiin ja avuliaisiin neuvoihin etenkin prosessioikeudellisissa kysymyksissä.

Timo Enroth
Kirjoittaja on Lasse Ylevän ystävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit