Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Invalidit

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Kun puhutaan invalideista, tulee välittömästi mieleen sota. Kuitenkin on muistettava, että tavallisessa jokapäiväisessä elämässä sattuu onnettomuuksia, joiden uhreista heistäkin monet joutuvat vammaisten vaikeaan asemaan. Kaikkialla maailmassa kiinnitetään invalideihin erityistä huomiota. Heitä tuetaan sosiaalisin toimenpitein ja heitä innostetaan omatoimisuuteen silloinkin, kun vamma on vienyt suuren osan työkyvystä, jotta nämä vammaiset välttyisivät turmiollisilta masennustiloilta.

Kuitenkaan ei voida sanoa, että esimerkiksi meillä invalidihuolto vielä olisi valmis. Sen hyväksi on edelleen paljon tehtävissä. Otettakoon vaikka esimerkiksi sellaiset invalidit, jotka eivät voi tulla omin voimin toimeen, vaan tarvitsevat toisten huolenpitoa. Heitä varten ei tiettävästi ole olemassa erityisiä hoivakoteja. Tällaiset invalidit on pakko sijoittaa – vanhainkoteihin. Nuoren tai keski-ikäisen vammaisen joutuminen ympäristöön, jota vanhukset hallitsevat, on omiaan masentamaan hänen mieltään. Invaliditeetin aiheuttama henkinen paine on jo sinänsä siksi raskas, ettei sitä enää olisi lisättävä muilla tekijöillä.

Valtion talous on kyllä rasitettu, mutta siitä huolimatta pitäisi liietä varoja ainakin niiden elämän helpottamiseksi, jotka ovat kaikkein vaikeimmin vammautuneita. Jos erityiset hoivakodit ovat omiaan auttamaan mainittuja invalideja, niin rakennettakoon niitä. Tai keksittäköön jokin muu ratkaisu. Missään tapauksessa ei nuorten ihmisten sijoittaminen vanhainkoteihin ole onnistunutta hoito- ja huoltotoimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?