Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niin pahaa, että sanotuksi saa

Ihmiset
 
Seppo Kaisla

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole huono häviäjä.

Päinvastoin, hän on hyvä siinä. Kuun alussa hän hävisi erinomaisesti, ja tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun Putin on hävinnyt missään.

On esitetty, että Putin on häviävän pieni mies, mutta ihan tätä tuskin tarkoitettiin.

Ortodoksisuus on Venäjällä taas voimissaan, mutta tuossakaan uskonnossa ei ole tarkkaan tiedetty Jumalan olinpaikkaa. Maaliskuussa tähän tuli muutos. Ulkoministeri Sergei Lavrov äkkäsi Putinin pitkän etsinnän jälkeen Datšan sohvalta Moskovan liepeillä ja totesi: "Herra jumala, täälläkö sinä olet."

Onko makeistehtailijalla suklaasydän, jonka tinakuoret murtuvat sulaen? Tuskin tästä on kysymys, kun Karl Fazer harkitsee muuttavansa Suomesta.

Perintöverotus vain on niin pahaa, että sanotuksi saa. Sitä paitsi muualla on tunnetusti makeampaa, mikä herran alalla on aika kinkkinen kysymys. Siinä voisi joillekin saapua hetki gininen.

– Mitä eroa on Petro Porošenkolla ja Fazerilla?

– Molemmat ovat makeistehtailijoita, mutta vain toisella on niin kurjaa, että hän uhkaa muuttaa maasta.

Björn Wahlroos siirsi kirjansa Ruotsiin, jotta hän voisi kirjoittaa niitä tänne lisää. Jos taas maahan säädetään jäähyväisvero, niin Suomesta löytyy lähes joka alalta aika joukko, joiden puolesta kansa ilomielin maksaa korkeankin veron heistä päästäkseen.

Nyt tulee mieleen galluptutkija, jota pamautettiin nenään, kun hän kysyi, mitä puoluetta herra aikoo äänestää. Kun tutkijaparka sanoi, että jotainhan teidän kuitenkin on äänestettävä, nyrkkiveikko totesi näin olevan, mutta hän ei halua, että ikävistä asioista jo tässä vaiheessa muistutetaan.

Suomen eduskuntaa kutsutaan yksikamariseksi, vaikka sieltä löytyy kamarin ja hallin lisäksi myös pikkukamari, joka varsinkin viime kaudella on osoittanut tarpeellisuutensa lakiesitysten loppusijoituspaikkana.

Miten muuten säästötoimet purevat kulttuuriin?

– Kuhmossa kuullaan vain pikkukamarimusiikkijuhlat.

Entä miten vähän hallituksen suunnitelmista toteutui?

– Ei pisaraakaan.

Seppo Kaisla
hs.ihmiset@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit