Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neekerimarssijat perillä Alabaman pääkaupungissa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Tri Martin Luther King (kesk.) johtaa kansalaisoikeusmarssia sen viimeisellä osuudella Selmasta Montgomeryyn, jonne kymmentuhantinen mielenosoittajajoukko saapui torstaina. Kingin oikealla puolella on hänen vaimonsa sekä vasemmalla tri Ralph Bunche.
Tri Martin Luther King (kesk.) johtaa kansalaisoikeusmarssia sen viimeisellä osuudella Selmasta Montgomeryyn, jonne kymmentuhantinen mielenosoittajajoukko saapui torstaina. Kingin oikealla puolella on hänen vaimonsa sekä vasemmalla tri Ralph Bunche. Kuva: Lehtikuva
Montgomery, Alabama, 25.3. (UPI ja STT).

Wallace ei ottanut vastaan lähetystöä

Yli 15000 laulavaa ja lippuja heiluttavaa mielenosoittajaa marssi torstaina Alabaman pääkaupunkiin tri Martin Luther Kingin ja Ralph Bunchen johtamina.

King kulki käsi kädessä vaimonsa Corettan kanssa, ja tuhannet neekerit osoittivat hänelle lämpimästi suosiotaan. Kulkueen kärjessä marssi myös rouva Rosa Parks, neekerinainen, joka yhdeksän vuotta sitten kieltäytyi istumaan värillisille tarkoitetussa osassa linja-autoa aloittaen siten Kingin kuuluisaksi tulleen Montgomeryn linja-autoboikotin.

Tämän mielenosoituksen organisoiminen aloitti Kingin uran rotuerottelun vastustajien johtajana, mikä on tuonut hänelle Nobelin rauhanpalkinnon.

Mielenosoittajat marssivat kuusi rinnan, ja kulkue oli puolentoista kilometrin mittainen. Marssijat lauloivat "vapaushymniään".

Useimmat marssijoista olivat neekereitä, joskin joukossa oli myös runsaasti valkoisia. Useilla oli kädessään Yhdysvaltain pienoislippuja ja toiset kantoivat YK:n ja Alabaman valtion värejä.

Kansalaisoikeustaistelijoiden lähetystö pyrki Alabaman kuvernööri George C. Wallacen puheille esittääkseen hänelle vastalauseen osavaltiossa neekeriäänestäjiin kohdistetun syrjinnän johdosta. Kuvernööri ei suostunut ottamaan lähetystöä vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit