Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ojamon kaivos suljetaan turvallisuussyiden takia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
HS
Mustiossa ryhdytään kiireellisesti valmistelemaan kaivostoimintaa. Uuden kalkkikaivoksen tuotanto on tarkoitus aloittaa jo kesäkuun puolivälissä. Kuvassa Suomen Malmi Oy:n syväkairausryhmä Mustion kalkkialueella. Syväkairausreiän mittausta suorittamassa teknikko Haikonen sekä kairaajat Alakorpela ja Oksanen.
Mustiossa ryhdytään kiireellisesti valmistelemaan kaivostoimintaa. Uuden kalkkikaivoksen tuotanto on tarkoitus aloittaa jo kesäkuun puolivälissä. Kuvassa Suomen Malmi Oy:n syväkairausryhmä Mustion kalkkialueella. Syväkairausreiän mittausta suorittamassa teknikko Haikonen sekä kairaajat Alakorpela ja Oksanen. Kuva: HS
Lohja, keskiviikkona
(Hannu Hämäläinen)

Uusi kalkkikaivos Mustion pitäjään

Ojamon kalkkikaivos Lohjalla on turvallisuussyistä yllättäen päätetty sulkea. Louhinta on nykyvaiheessaan tapahtunut Lohjanjärven alapuolella. Kaivoksen katto on Lohjanjärven pohjakalliossa olevan syvennyksen kohdalla huomattavasti ohuempi kuin alun perin suoritettujen mittausten perusteella oletettiin. Viime vuonna käyttöön otetut uudet tarkkailumenetelmät ovat osoittaneet, että jatkuva räjäyttäminen kaivoksessa voi vaarantaa turvallisuuden. Turvatakseen riittävän kalkkikiven saannin lähivuosiksi Lohjan Kalkkitehdas Oy avaa Mustion pitäjässä uuden kaivoksen, jossa kiireisesti valmistaudutaan aloittamaan tuotanto ensi kesäkuun puolivälissä.

 – Louhinta Ojamon kaivoksessa on viime vuosina tapahtunut tasolta 138 m lähtien Lohjanjärven pinnan alapuolella. Tämän tason yläpuolella on vielä kalkkikiveä 2–3 vuoden toimintaa silmällä pitäen. Tason alapuolella on nykyisten tietojen mukaan kalkkikiveä vielä n. 20 milj. tonnia. 138 metrin tason alapuolelle on kuitenkin pyritty vain rajoitetussa määrin vv. 1955–1956, sillä jo ensin mainittuna vuonna todettiin, ettei aikaisempi Lohjanjärven kiinteän kalliopohjan mittaus ollut eräässä kohdin kyllin luotettava. Tehdyt huomiot ovat pakottaneet yhtiön toteamaan, että jatkuva räjäyttäminen kaivoksessa voi tulevaisuudessa vaarantaa turvallisuuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit