Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NL:n Migien jylinä säesti Bonnin parlamentin istuntoa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
(Hels. San. kirjeenvaihtajalta)
Bonn, 7. 4. (Toivo Heiskanen).

Vaarallista häirintää ilmakäytävissäkin

Kylmän sodan menetelmin osoittivat Itä-Saksa ja Neuvostoliitto keskiviikkona mieltään sen johdosta, että Bonnin hallitus ja liittopäivät pitivät samana päivänä istunnot Länsi-Berliinissä.

Neuvostoliiton suihkuhävittäjät syöksyivät liittopäivien täysistunnon näyttämöä, Berliinin kongressihallia kohti ja olivat vähällä sipaista mennessään osia sen katosta. Suihkumoottoreiden ääni kuului selvästi täysistuntosaliin.

Helmstedtistä Berliiniin johtavalla moottoritiellä katkaistiin liikenne jälleen – tällä kerralla kolmen tunnin ajaksi – ja tien kummallekin puolelle sijoitettiin asemiin panssaridivisioona.

Länsi-Berliiniin johtavissa ilmakäytävissä lentelivät itäsaksalaiset ja neuvostoliittolaiset hävittäjät vaarallisen lähellä läntisiä matkustaja- ja rahtilentokoneita.

Berliinin yläpuolella jatkoivat suihkuhävittäjät kaikki sopimukset rikkoen akuuttista terroriaan. Ne mursivat useaan otteeseen äänimuurin, ja täten syntyneet paukahdukset saivat ikkunaruudut helisemään ja talot tärähtelemään monissa osissa Länsi-Berliiniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit