Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Olkoon aina aurinko"

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Toinen äskettäin valmistunut eloisa tilausvärityö on Veikko Laihasen matkailumainosfilmi "Olkoon aina aurinko". Se on kuvattu Mustanmeren lomanvietto- ja kylpyrannikolla (Sotshin ja Suhumin välimailla) Kaukasusvuoren kupeilla ja esittelee koristeellisissa värisävyissä nämä seudut tosiaankin aurinkoisina, turistimaisesti kutsuvina ja aika lailla erilaisesti kuin neuvostoliittolaisten itse tekemät matkailufilmit näihin asti.

Eniten on Reijo Hassisen kamera keskittynyt rantojen hilpeisiin auringonottonäkymiin, joissa talletetaan paljon oikeata hyvänolon ja nautinnon ilmettäkin sekä myös huumoria, sieltä täältä. Nähdään Kaukasuksen komeita linjoja, seurataan lomailijoiden retkeilyä mm. Ahun vuorella ja korkealla vuoristossa sijaitsevalle Ritza-järvelle.

Suuri ansio Veikko Laihasen itse suunnittelemassa elokuvassa on selostuksen puuttuminen tyystin: osoittautuu, että näin selvästi kutsuntahenkisen filmin – niin kuin on ollut tavoitteenakin – kuvat kyllä sanovat tehokkaasti sanottavansa. Sitä paitsi näkymiä muotoilevana musiikkina on neuvostoliittolainen iskelmä (säveltäjä A. Ostrovski), jonka mukaan filmi on saanut nimensäkin ja joka nyt tunnetaan maailmalla Gabriella-nimisenä. Jos mahdollista, se vielä huipistaa kuvien maireuden ja sulokkuuden vaikutelmaa.

Meikäläisiä matkailijoita on edustamassa elokuvassa vaaleaverikkö missi, joka kyllä on tyypillinen nykytyttö, mutta kovin kankea – mm. jäykän varovaisessa letkajenkassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit